Malpie

32 km of 50 km

Startpunt

Parkeerplaats achter school
St. Jan Baptistastraat 1
5595 GN Leende

coördinaten: N51.33470 E5.54170

Introductie

Vanuit het dorpje Leende (Strijp) leidt deze fietstocht u door het rustige Brabantse boerenland. Na de eerste heidevelden fietst u al snel door het verrassende grensgebied naar het oude Belgische klooster Achelse Kluis, waar naast de spirituele ook de inwendige mens aan zijn trekken komt. Van daaruit toert u via het dorpje Schaft naar het prachtige natuurgebied De Malpie. In deze omgeving met vele vennetjes kan de vogelliefhebber genieten!
U fietst over rustige weggetjes om Valkenswaard heen. Een klein ommetje naar het minidorpje Loon met de driehoekige brink zit in de route. Keersop, Tongelreep, Kleine Dommel, deze zijrijviertjes van de Dommel passeert u regelmatig. Een paar keer kruist u een autoweg, maar verder lijkt de stadse wereld ver weg in dit eldorado voor fietsers. Liefhebbers van stilte, weidse uitzichten, eindeloze heidevelden en ongerepte natuur komen volop aan hun trekken. Via het Leenderbos keert u over fietspaden terug naar het startpunt.

Praktische informatie

Fietscafé de Hospes ligt vlak bij het startpunt. Het is dagelijks geopend vanaf 10 uur.
Waar de inkorters afslaan, ligt de Venbergse molen. Volgt u de 50km tocht, dan is het leuk om daar ook een kijkje te nemen.
Herberg 't Loon staat aan de driehoek in Loon.
Op de tocht komt u nog meer horecagelegenheden tegen.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Cees van Riel.

8 reacties

4 september 2023   

foto
Reactie
Wat een cadeautje om in september met hoge temperaturen een mooie fietstocht te kunnen maken. De hei een beetje op z’n retour, maar de tocht niet minder mooi. Ook een cadeautje om moeder en kind lakenvelder vlak langs de weg te zien staan.
Door Nico en Corry

27 augustus 2021   

Reactie
Genoten van de eerste tot laatste kilometer. Route gaat via zowel brede als smalle en slingerende fietspaden door afwisselend landschap. Vooral in deze periode, nu de heide bloeit, een aanrader. Na +/- 20 km mooi gesitueerde bankjes voor een pauze.
Door Patricia

25 juni 2021   

Reactie
De korte versie gefietst, mooie hernieuwde kennismaking met al de verschillende landschappen van de streek. Heide, bos, weide en (nog lage) maisvelden, kleine dorpjes en de Achelse Kluis, net over de grens. Mooie route, moeite waard!
Door Hans

28 februari 2021   

Reactie
Prachtige tocht over rustige weggetjes en fietspaden door afwisselend landschap: heide, bos, vennen, broekbossen, weilanden. Startpunt heerlijk rustig en toch een fietscafe in de buurt.
Door Annemieke

29 september 2020   

Reactie
Prachtige route. Veel afwisseling en mooie fietspaden.
Door Jos Vink

13 september 2020   

Reactie
Prachtige route. Op sommige stukken smalle fietspaden. Genoeg gezellige fiets stopplaatsen voor koffie, fris etc. Fijne plaatsen om op een bankje te zitten genieten van het uitzicht of picknick.
Door Hetty

4 december 2019   

foto
Reactie
Hele mooie route, loopt via knooppunten, dus fijn navigeren. De mooiste landschappen van Zuid-Oost Brabant aan een ketting geregen. Met nog een snufje België. Voldoende fietscafe's om uit te rusten als dat nodig is.
Door Rien de Schipper

5 juni 2018   

foto
Reactie
Een werkelijk schitterende route met veel afwisseling over brede fietspaden. Je rijdt door mooie verstilde dorpjes met prachtige rietgedekte woningen. De Achelse Kluis is meer dan de moeite waard om even te bekijken en een rustpauze te nemen.
Door Cees van Riel

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"