Son en Breugel in 't groen

12 km of 17 km

Startpunt

De Gertruda Hoeve
van den Elsenstraat 23
5694 ND Son en Breugel

coördinaten: N51.51437 E5.51003

Introductie

Vanaf de Gertruda Hoeve wandelt u door de prachtige beboste buitenwijken van de gemeente Son en Breugel. U passeert een leuk klein dierenpark en koerst een stukje langs de meanderende Dommel. Via het Oud Meer en een klein stuifzandgebiedje komt u bij Brasserie 't Boshuys. Hier vindt u ook het interessante oorlogsmuseum Bevrijdende Vleugels. Na het bezoek aan de Brasserie en/of museum wandelt u weer langs het meer, maar nu aan de overkant, en via de Vijverberg keert u terug naar de Gertruda Hoeve.

Praktische informatie

U mag uw auto parkeren op het parkeerterrein van de Gertruda Hoeve.
Brasserie 't Boshuys is dagelijks geopend vanaf 10 uur.
Oorlogsmuseum Bevrijdende Vleugels Klik voor de juiste openingstijden op link.

Tijdens deze wandeling is stevig schoeisel gewenst.
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Niek Sanders.

6 reacties

7 februari 2023   

foto
Reactie
Op een zonnige winterdag heerlijk gewandeld door een gevarieerd gebied.
Door Niek Sanders

18 augustus 2020   

foto
Reactie
Na alle hitte een heerlijk verkoelende wandeling. Zo veel moois onderweg. Een ijsvogeltje boven de Dommel, een prachtig meer, de heide in bloei in het duingebied, heel veel vlinders daar, Dagpauwoog. Veel bossen en een prima beschreven route. Dank!
Door Nico en Corry

20 september 2019   

foto
Reactie
Mooie route op een zomerse najaarsdag. Door de bevrijdings herdenkingen van dit jaar kreeg deze wandeling op het rustpunt en onderweg nog een extra dimensie.
Door Geert

2 mei 2017   

foto
Reactie
Perfect beschreven wandeling door groene woonwijken, leuke bossen en rond een spetterend meer. Spannend contrast tussen drukke wegen en natuurgebied. Twee reeën gezien. De vele vogels waren luidruchtiger dan de zoevende auto's. Mooie middag beleefd.
Door Liesbeth en Freek

20 december 2016   

Reactie
Gisteren deze route gelopen. Helaas gedurende de 17km was er verkeerslawaai en opstijgende vliegtuigen. Ondanks pogingen groen op te zoeken, veel huizen onderweg. Betekende wel veel lezen om route te volgen, waardoor minder natuurbeleving.
Door Els

13 november 2015   

foto
Reactie
Leuke afwisselende route, prachtig heide- en vennengebied en ook de korte stukjes door de bebouwing van Son en Breugel zijn aardig om te doen. Het horeca-adres halverwege is de moeite van het aangaan waard.
Door Geert

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"