Kuinderbos

13 km of 16 km

Startpunt

Camping Kom Genieten
Kuinderweg 52
8315 PX Luttelgeest

coördinaten: N52.78310 E5.84300

Introductie

Het Kuinderbos is het oudste bos van de Noordoostpolder. In sommige delen van de polder was de veengrond te arm om goed te kunnen boeren. Daarom werd er bos geplant. Het is een afwisselend gebied: het wemelt er van de bijzondere planten, paddenstoelen, vlinders, roofvogels en roofdieren als de boommarter. Rondom de Kuinderplas graast een kudde Welshpony’s en langs de Schansweg een groep IJslandse paarden. U wandelt in dit bos over een gevarieerde route: rechte fietspaden, kronkelende zand- en graspaden en trappen om heuvels te beklimmen. Langs de route zijn hier en daar houtsculpturen te zien zijn waarmee dieren worden uitgebeeld. Verder passeert u meerdere vennen en de Kuinderplas.

Praktische informatie

Het startpunt is op werkdagen bereikbaar met bus 76 Steenwijk - Marknesse, bushalte Burchtstraat, Kuinre.
Onderweg treft u geen horeca, wel na 6km een observatiehut waar u even tijd kunt nemen voor een pauze.
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Egbert Klasens en aan de controleur(s) Piet Laan en Tiny Laan.

7 reacties

11 juli 2023   

foto
Reactie
Mooie wandeling met verrassingen op deze (te) warme dag. Voor mij 3,5 ster.
Door Ina van der Goot

17 juli 2019   

Reactie
Het was genieten tijdens deze lustrum wandeling georganiseerd door Luuk Jacobs, Het was gezellige tijdens het wandelen en de koffie, Restaurant de Wip Kip bedankt ondanks jullie vrije dag. Jammer dat Luuk 10 mensen teleur moest stellen. De wandeling was vol.
Door Anno Jansen.

20 maart 2019   

Reactie
Bij de controle van deze route hebben we genoten van deze verrassend afwisselende wandeling in dit heerlijk rustige bos, We zagen zelfs enkele reeën het pad oversteken. We gaan deze route zeker nog eens lopen!
Door Marijke Beumer

27 juli 2016   

Reactie
Leuke gevarieerde route. In de polder verwacht je dat niet direct. Maar dit is een aanrader. Onderweg heerlijke frambozen en bramen geplukt en opgegeten. Ook nog een kleine schaapskudde tegengekomen.
Door Lenny en Hans Beumer

22 juni 2016   

Reactie
Mooie tocht met veel afwisseling. Het was prachtig weer. Het uitzicht op het/de Kuindermeer/Kuinderplas viel helaas een beetje tegen omdat er veel bomen in de weg stonden. Ik hoop die tocht zeker nog eens te lopen in een ander seizoen.
Door Jaap van den Berg

22 juni 2016   

Reactie
Wij vonden het een mooie route. Het viel ons geweldig mee. We hadden nog nooit meer gelopen dan 4 km en dan zo maar even 16 km, maar we hadden nergens last van en hebben ons prima vermaakt. Luuk en Jaap en Theo ook nog bedankt.
Door fam. Huismans

22 juni 2016   

foto
Reactie
Vandaag met een wandelpool deze route gelopen. De deelnemers waren enthousiast over deze wandeling.
Door Luuk Jacobs

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"