More

wandelroute - 11 km

Deze wandeling laat u de fraaie omgeving en een gedeelte van het dorp Gorssel zien. U wandelt over zandwegen en bospaden en langs de Dommerbeek. Ook maakt u een uitstapje naar de IJssel waar u kunt genieten van het open landschap. U gaat over een tweetal landgoederen, Huis te Werken en 't Amelte met zijn mooie vijver en Japanse brug.
De wandeling is te combineren met een bezoek aan museum MORE, het grootste museum voor Nederlands modern realisme.

Praktische informatie

De route is te bereiken per bus; stap uit bij halte museum MORE.
Bij de start vindt u horeca in de brasserie van museum MORE (het café is ook te bezoeken zonder entreekaart voor het museum) en bij Hotel-restaurant Loetje.
Onderweg kunt u pauzeren bij Het Bosrestaurant Joppe (op dinsdag gesloten) en bij Bij Jansen&Jansen (op maandag gesloten).
Als het pontje vaart kunt u de IJssel oversteken en naar Museumcafé de Kribbe wandelen. Het Dommerholtsveer vaart van eind april t/m oktober dagelijks van 9.30 uur tot 18.00 uur. Een tochtje met het pontje geeft de wandeling een speciaal tintje!

In uitzonderlijk natte periodes kan een bruggetje onder water staan. In de routebeschrijving is een alternatief vermeld. Gps'ers volgen 'Alt More'.

Startpunt More

Museum MORE
Hoofdstraat 28
7213 CW Gorssel

coördinaten: N52.19940 E6.20041
Met dank aan de routemaker(s) Marianne Persoon en aan de controleur(s) Ad van Heuven.

10 reacties

7 juli 2022   

foto
Reactie
Wat een rijke omgeving met al die mooie grote woningen en dat vele groen. Heerlijk wandeling!
Door Tineke Hirschler

17 april 2021   

foto
Reactie
Denk niet in beperkingen maar in mogelijkheden. Vandaag dus maar weer genoten van deze mooie afwisselende route met veel leuke bezienswaardigheden. Heerlijk wandelweer met een zonnetje en prachtige Hollandse luchten.
Door Harry en Marian

11 augustus 2019   

Reactie
Prachtige wandeling en leuke combi met Museum MORE. Zeer aan te bevelen.
Door Ien

19 april 2019   

Reactie
Prachtige afwisselende wandeling gelopen met eveneens prachtig weer op deze Goede Vrijdag vanaf camping Jong Amelte. Genieten van de vele mooie huizen in deze omgeving.
Door Lenny en Hans Beumer

12 augustus 2018   

foto
Reactie
Voor de 2e keer deze wandeling gedaan, zo mooi vinden wij hem. Zeer afwisselend. Je loopt langs mooie huizen, tussen de weilanden en prachtige bossen. Gorssel zelf is ook zeer de moeite waard.
Door Nicole en Mirjam

6 februari 2018   

Reactie
Leuke afwisselende wandeling. De route is heel goed aangegeven.
Door Nelleke Harder

17 juni 2017   

foto
Reactie
Wat een leuke route! Van alles te zien.....en dan zo weer het donkere bos in. Ook met het pontje over de IJssel geweest. Zeer gevarieerd. Wij hebben weer genoten!
Door Harry en Marian Ligtenbarg

16 maart 2017   

foto
Reactie
Eerst de fascinerende tentoonstelling van Grützke in museum MORE bekeken en daarna de route More gelopen. Een perfecte combinatie. Mooie route veelal over onverharde wegen rondom Gorssel.
Door Jannie en Henk

23 september 2016   

foto
Reactie
De oversteek met het pontje had ik niet willen missen. Wat is het IJssellandschap toch mooi!
Door Frits Talsma

31 juli 2016   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende wandeling die goed beschreven is. Bij deze wandeling is het wel handig om een lange broek te dragen, omdat het gras bij de Dommerbeek hoog staat en op dit pad aardig wat brandnetels voorkomen.
Door Saskia en Jan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"