Alphense Bergen

15 km

Startpunt

Recreatiepark 't Zand
Maastrichtsebaan 1
5131 NZ Alphen

coördinaten: N51.49280 E4.94987

Introductie

Om de Alphense Bergen te bedwingen hoeft u geen geoefend alpinist te zijn. Een goede wandelconditie is voldoende om een dagje heerlijk rond te zwerven in dit prachtige, bosrijke gebied in het zuiden van Brabant.
Kort na de start komt u langs recreatieplas Het Zand waar het op mooie dagen druk kan zijn. Snel daarna vindt u weer de rust van stille bossen en heidevelden en kunt u genieten van de afwisseling met uitgestrekte velden en weidse vergezichten.
De wandeling gaat vrijwel uitsluitend over zandwegen, karrensporen en bospaden. Halverwege de route komt u door de Alphense Bergen welke soms een ruig karakter aan dit gebied geven.

Praktische informatie

Parkeren kan bij het startpunt.
De taverne/cafetaria van Recreatiepark 't Zand is in het hoogseizoen dagelijks geopend, in het voorseizoen in de weekenden en 's winters alleen op zondag.
Onderweg is er helaas geen horeca. Wel ligt halverwege op 400 meter afstand van de route Camping Buitenlust. De openingstijden van de Brasserie worden op de website aangegeven.
Met dank aan de routemaker(s) Ron Koopmans en Jan van der Sman en aan de controleur(s) Niek Sanders.

10 reacties

29 september 2023   

foto
Reactie
Mooie, afwisselende wandeling. Langs water, bos en heide. Een aanrader.
Door Niek Sanders

1 februari 2021   

Reactie
Prachtige afwisselende wandeling! Echt de moeite waard om te lopen. Zelfs nu in de winter was het ook erg mooi.
Door Petra Kenis

19 april 2020   

Reactie
Wel een mooie route maar ontzettend druk met mountain-bikers. Dus af te raden in het weekend.
Door Kees

16 januari 2020   

foto
Reactie
Met strakblauwe lucht, hoge temperatuur en met leuke groep gelopen. De route is mooi met afwisseling tussen bos, hei, landbouw en water. Brabantse zandgronden dus weinig stukken met modder. Dank aan poolleider Rien voor de toelichtingen.
Door EvertJan

3 januari 2020   

foto
Reactie
Erg fijne route voor de winter, met droge paden, ook als het geregend heeft. Beschutting door de bossen, maar toch voldoende openheid en licht. Het eerste stuk langs plas en heide vind ik het mooist. Wel is alle horeca dicht in de winter.
Door Rien de Schipper

28 juni 2019   

Reactie
Met broer, dochter en kleinzoontje deze mooie route gelopen. Veel smalle paadjes. Langs het water was het stil, maar wel prachtig. De mooie heideveldjes zorgden voor afwisseling. Aan de rand van de bosgebieden mooie vergezichten over de omgeving.
Door M.F. Sinke

30 juni 2018   

Reactie
Voor wie van rust houdt ! Geen enkele andere wandelaar tegengekomen ondanks dat het weekend was terwijl ik deze route liep. Prachtig gebied, gpx route op mobiel was perfect.
Door Mark

14 maart 2018   

foto
Reactie
Wat een heerlijke, perfect beschreven route! De (nu nog) stille recreatieplas, verrassend mooie heideveldjes, smalle paadjes en imposante bomen. De 'Rielse Kaaien' lagen vlak bij ons eetbankje in een prachtig stuk natuur!
Door Harm en Tiny

26 januari 2018   

foto
Reactie
Vandaag weer genoten met een stel gezellige medewandelaars van deze mooie afwisselende route, die ik van de zomer zeker nog eens ga doen. Opvallend leuke heideveldjes en gevarieerde bossen. Een regelrechte aanrader.
Door Frans van Riel

3 november 2017   

foto
Reactie
Een mooie wandeling in een zeer bosrijke omgeving, langs een mooie recreatieplas, over glooiende en slingerende paden en leuke heideveldjes. Wij hebben weer genoten.
Door Franske

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"