Op naar Oud Groevenbeek

17 km

Startpunt

NS station Ermelo
Dr. van Dalelaan 9
3851 JA Ermelo

coördinaten: N52.30091 E5.61444

Introductie

De wandeling gaat over de lommerrijke terreinen van de zorginstellingen Veldwijk en het landgoed 's Heeren Loo, over het groene gras in open agrarisch gebied en door de eeuwenoude buurtschappen Horst en Telgt. Het schilderachtige landgoed Oud Groevenbeek en de Groevenbeekse Heide zijn de kers op de taart. Via een groene kruip-door-sluip-door route keert u terug naar het station.

Praktische informatie

Parkeren kunt u gratis op het P+R terrein bij het station.
Bij het startpunt is op werkdagen stationsrestauratie Ermelo Centraal van 6.30 tot 19 uur open. Restaurant Grandcafé Peacock's nabij het station Ermelo, is di t/m za vanaf 11 uur en zo en ma vanaf 17 uur geopend. Langs de Stationsstraat zijn nog verschillende andere restaurants. In de buurtschap Telgt is de op de route gelegen schenkerij Effe Zitten op do, vr en za open vanaf 10 uur. Ook de brocante Woon- en Kadowinkel Buiten en Binnengoed is dan open.
Fraaie gedeelten van het Klompenpad Pelserpad zijn hier en daar tot voor een derde onderdeel van de route. In het eerste deel van de wandeling maakt u circa 1,5 kilometer gebruik van een vrijliggend fietspad, door groen afgeschermd van de rijweg.
Met dank aan de routemaker(s) Wiebe de Bruin en aan de controleur(s) Angeline Boef.

6 reacties

16 juli 2023   

Reactie
Mooie, afwisselende wandeling.
Door Angeline

12 januari 2023   

Reactie
De dag begon droog, maar gaandeweg wind en regen, maar ondanks dat genoten van deze mooie en afwisselende wandeling. En de eekhoorn kruiste ons pad. Zeker een aanrader.
Door Joke Bonsink en Cornelieke

2 maart 2021   

foto
Reactie
Interessante zeer afwisselende wandeling op deze prachtige zonovergoten dag. Eekhoorn gespot en de bijen waren ook al weer actief. Zeer de moeite waard.
Door Lenny en Hans Beumer

18 augustus 2019   

foto
Reactie
We zijn gestart bij de parkeerplaats Putterweg. Vervolgens zijn we van het beginpunt 9 naar punt 5 gelopen om de wandeling in te korten. Hierdoor was de wandeling niet te lang en zeer afwisselend qua wandelgebied en door het bezoek aan het kasteel.
Door Saskia en Jan

24 juli 2019   

Reactie
Een leuke wandeling over oude cultuurgronden met veel informatie. De Groevenbeekseheide met zijn eeuwenoude grafheuvels is prachtig. De klompenpaden zijn meestal rustig en goed beloopbaar. Een mooi stukje omgeving Ermelo is nu opengelegd ! Goed werk.
Door Loes en Theo van den Dool

16 juni 2019   

foto
Reactie
Wandelen door een hele, rustige omgeving. De start is leuk, maar het mooiste begint na het genoemde fietspad. Grasduinen door de weilanden, een prachtige natuurtuin, landgoed Groevenbeek en het enorme heideveld. Heel afwisselend!!!
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"