Over de Dikkenberg

13 km

Startpunt

Jachthut op den Hamer
Twistedenerweg 2
5856 CK Wellerlooi

coördinaten: N51.50750 E6.17039

Introductie

Deze wandeling voert u in het begin over Landgoed de Hamert, langs een snelstromende beek en over stuifduinen en heide. De middenmoot wordt gevormd door een uitstapje naar de Dikkenberg, een uitzichtpunt dat u niet mag missen. Op de terugweg voert de wandelroute door bosrijk gebied en over de ruggen van stuifduinen. Ter afsluiting maakt u nog een uitstapje langs de oever van de Maas door natuurgebied de Stalberg. De hele route gaat over onverharde paden en u passeert regelmatig informatieborden en voldoende bankjes. Onderweg is er geen horeca, wel is er ongeveer halverwege een mooie pauzelocatie op de Dikkenberg.

Praktische informatie

De route is bereikbaar per bus vanuit Venlo of Nijmegen, uitstaphalte: Walbeckerweg.
Voor de openingstijden van de horecagelegenheid bij het startpunt zie: Jachthut op den Hamer.
Met dank aan de routemaker(s) Wimke Heisen en aan de controleur(s) Joha van den Honert.

17 reacties

15 december 2023   

foto
Reactie
Een prachtig gebied, zelfs op een grijze decemberdag. Zeer afwisselende route. Doordat we gestart zijn op de P-plaats de Dikkenberg, die bijna op de route ligt, konden we ongeveer halverwege een fijne pauze houden in de Jachthut.
Door Jan en Angela

13 februari 2022   

Reactie
Mijn kennismaking met de Maasduinen was een prettige verrassing. Wat een mooie wandeling. Fijne combinatie van open bos, hei en velden. De hoogteverschillen en mooie uitzichten maakten het een fantastische ervaring.
Door Elly

11 februari 2022   

Reactie
Vandaag met een lekker zonnetje deze hele mooie afwisselende tocht gelopen. Af en toe een klimmetje, langs watertjes op, dwars door de heide, door zandvlaktes. En als laatste langs de Maas op, weer terug naar het begin punt. Routemaker bedankt .
Door Familie Arts

5 november 2021   

foto
Reactie
Ook nu weer in de herfst bijzonder genoten van deze mooie route op Landgoed De Hamert.
Door Paul

21 september 2021   

Reactie
Van de eerste tot de laatste meter genoten. Hele afwisselende prachtige wandeling. Herder met schaapskudde gezien bij de Dikkenberg. En als afsluiting een lekkere pannenkoek. Het was een super mooie dag.
Door Myriam

23 februari 2021   

foto
Reactie
Wat een pracht van een afwisselende route. We liepen in een heerlijk zonnetje en spotten spechten, citroenvlinders, valken en buizerds! Ook genoten van de prachtige vergezichten. Het was op en top genieten! Pluim voor deze goed beschreven route.
Door Bert en Marja

15 december 2020   

foto
Reactie
Ondanks de aanhoudende regenval vandaag deze magnifieke tocht gemaakt met de GPS. Vele prachtige vergezichten. Deze route gaat enkel over zandpaden. Onderweg banken genoeg voor een pauze Gaan deze route in het voorjaar nogmaals lopen.
Door Cor en Els van Oorschot

29 september 2020   

foto
Reactie
Een topper! Ondanks het regenachtige weer van vanochtend een prachtige wandeling door nationaal park Maasduinen.
Door Ruud

19 januari 2020   

foto
Reactie
De Maasduinen is een uniek en prachtig natuurgebied. Deze route heeft alles: bossen, heide, vennen, zandheuvels, een snelstromend riviertje en de Maas. Een toppertje, ik heb genoten!
Door Joha van den Honert

12 mei 2019   

foto
Reactie
Genieten van begin tot eind. Dat hebben we gedaan bij deze wandeling. Feilloos te volgen met de gps op de smartphone. Vrijwel geen auto gezien of gehoord. Een regelrechte aanrader.
Door Mart en Adri

8 mei 2018   

Reactie
Een prachtige wandeling in een stil gebied met prachtige bossen en fraaie uitzichten. De Maasduinen zijn altijd weer een verrassing en deze wandeling draagt daar nog aan bij.
Door Loes en Theo van den Dool

16 januari 2018   

foto
Reactie
Weer supermooie wandeling gemaakt met de mooisteroutes over Landgoed de Hamert en de Looierheide, heel verrassend en afwisselend door heuvelachtig terrein, zoals altijd duidelijk omschreven met mooie kaart...
Door Jantine en Harm

20 oktober 2017   

foto
Reactie
Ook zonder dat de heide in bloei staat is dit een hele mooie wandelroute. Zeer aan te bevelen. Mooie vergezichten.
Door Paul

12 augustus 2017   

foto
Reactie
Dit is echt een topper! Ondanks matig weer hebben wij er ontzettend van genoten. Prachtig bloeiende heide met fantastische uitzichtpunten, dichte bemoste bossen, zelfs een klein stukje duinzand en op het einde mooi langs de Maas. Wat een variatie!
Door Louis en Annemarie

6 september 2016   

Reactie
Omdat ik kort in de buurt woon ken ik het gebied wat betreft wandelroutes wel zo’n beetje; dacht ik! Maar deze was geheel nieuw voor me. Zeer bijzonder.
Prima routebeschrijving.
Door Paul

19 december 2015   

Reactie
Heel erg mooie route. Hoewel in een omgeving waar veel wordt gewandeld toch hele stukken geen mens tegengekomen. Prachtig afwisselend, met veel rustmogelijkheden, in een heuvelachtig gebied zeer welkom!
Door Anne de Vries

25 oktober 2015   

Reactie
Prachtige, afwisselende route, met bos, heide, heuveltjes en vennen. Een topper!! En vandaag natuurlijk prachtige herfstkleuren die mooi uitkomen in de gevarieerde bossen. Een aanrader!
Door Joop Krijgsman

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"