Rotterdam-Schiedam

wandelroute - 11 km of 18 km

Tijdens deze lijnwandeling van station Rotterdam Centraal naar station Schiedam maakt u een aantal facetten van de grote stad mee: historische wijken, oude gemoderniseerde wijken, rustige singels en opvallende nieuwe wijkjes.
In het oude deel van de wijk Delfshaven waant u zich terug in de zestiende eeuw. U brengt een bezoek aan het wijkje Le Medi dat is geïnspireerd op de architectuur van de landen rond de Middellandse Zee. In de wijk Spangen maakt u kennis met de eerste gaanderijwoningen van Nederland, het Justus van Effencomplex. Natuurlijk mag een blik op Het Kasteel, het voetbal stadion van Sparta, niet ontbreken. Het Witte Dorp en de Landenbuurt van Oud-Mathenesse worden eveneens bezocht. In Schiedam wandelt u over de drukke Hoogstraat langs havens met nostalgische bruggen en molens. Kortom, een wandeling waar veel te zien is

Praktische informatie

Onderweg komt u regelmatig horecagelegenheden tegen. Natuurlijk in het centrum van Rotterdam en Schiedam; let er daarbij op dat u het centrum van Rotterdam al na een kwartier verlaat. Ook in het oude Delfshaven kunt terecht voor horeca.

De inkorting start op metrostation Delfshaven waar u uitgang Historisch Delfshaven en dan de aanwijzing boven aan de routebeschrijving volgt; gps'ers navigeren de track OV Rdam Schie en aan het eind daarvan de route/track Rdam Schiedam.

Let op: u kunt deze route niet op zondag wandelen. Le Medi en het Justus van Effencomplex zijn op zondag niet toegankelijk.

Tip voor gps-wandelaars: neem de beschrijving mee voor informatie over de bezienswaardigheden.

Startpunt Rotterdam-Schiedam

NS station Rotterdam Centraal
Stationsplein 1
3013 AJ Rotterdam

coördinaten: N51.92440 E4.46944
Met dank aan de routemaker(s) Kick Bergsma en Anne de Wit en aan de controleur(s) Rob Gaillard.

4 reacties

25 juli 2023   

foto
Reactie
Deze verbinding Rotterdam-Schiedam voert langs diverse leuke plekken en geeft een aardig beeld van de stadsdelen. Van Delfshaven (foto) naar Schiedam vonden wij het leukst.
Door Rob

7 maart 2020   

Reactie
Niet overal mooi, maar wel voldoende verrassende, leuke plekken.
Door Angeline

17 juli 2017   

foto
Reactie
Tijdens deze lijnwandeling krijg je een aardig beeld van de verschillende delen van Rotterdam. Niet allemaal even mooi, maar interessant om te zien. Grappig dat nieuwe dakpark. Mooi Delfshaven en het oude centrum in Schiedam.
Door Mieke Timmer

1 september 2015   

Reactie
Mooie stadswandeling met juweeltjes zoals de woonblokken Le Medi en Justus van Effen, maar ook het pittoreske Delfshaven en Schiedam zijn de moeite waard.
Door Anne

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"