Saillant Salland

fietsroute - 50 km

Genieten van de prachtige natuur in Salland, dat kunt u tijdens deze gevarieerde fietstocht. Vanuit Heino rijdt u door het open landschap naar het noorden. Daar fietst u door prachtige lanen, door bossen en langs heidevelden naar de Overijsselse Vecht. Deze rivier baant zich kronkelend een weg door het landschap en u rijdt er soms vlak langs en op andere momenten er weer wat verder vandaan. U geniet van weidse uitzichten. Na Dalfsen, waar het goed toeven is op een van de terrassen, gaat u richting Zwolle. Van daar rijdt u over het dijkfietspad langs de Nieuwe Wetering richting Heino, maar niet zonder nog een blik te kunnen werpen op twee romantische landgoederen.

Praktische informatie

U mag parkeren op de parkeerplaats van Landgoed Old Heino.
U passeert in Damsholte Kaasboerderij Heileuver.
Voor horecagelegenheden kunt even Dalfsen in rijden.

Startpunt Saillant Salland

Landgoed Old Heino
Zwolseweg 71a
8141 EA Heino

coördinaten: N52.44858 E6.22427
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

3 reacties

13 juni 2020   

foto
Reactie
Prachtige route door Salland, ten oosten van Zwolle. Het is een 'rijke' omgeving. De route langs Nieuwe Wetering en Overijssels kanaal is erg rustig. Het gedeelte langs de Vecht is ook erg mooi. Zeer de moeite waard.
Door Aad van Dorp

16 april 2020   

foto
Reactie
Fijne fietsroute waar je vrolijk van wordt, met veel fraaie vergezichten, fantastische flora en fauna en een verrassende vistrap bij Vilsteren.
Door Wolter Strijker

27 september 2017   

foto
Reactie
Mooie route en ook de Overijsselse Vecht is prachtig vanaf een bankje. Kasteel Rechteren ligt mooi en is later op de route ook nog een keer te zien
Door Lenny en Hans Beumer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"