Brienenoord

15 km

Startpunt

P&R Noorderhelling
Noorderhelling
3078 HV Rotterdam

coördinaten: N51.89490 E4.53342

Introductie

Brienenoord is een combinatie van een stads- en natuurwandeling. U maakt kenns met het eiland Van Brienenoord, een ongekend stukje natuur dat gedeeltelijk onder de Van Brienenoordbrug ligt. Ook is het onderweg genieten van het uitzicht over de druk bevaren Nieuwe Maas. De route voert u langs de groenstroken van Rotterdam Zuid en door de bosrand van Groot IJsselmonde. De oude wijk van IJsselmonde is in de wandeling opgenomen. U steekt de A16 over via een brug die gelijkenis vertoont met de Erasmusbrug.
De route gaat voornamelijk over asfalt en verharde wegen en is het mooiste in het 'groene' seizoen.

Praktische informatie

Het startpunt bevindt zich achter de McDonald's nabij het Feyenoordstadion en is te bereiken met de auto en met tram.
Als u met de auto komt, moet u er rekening mee houden dat het P&R-terrein niet gratis is en tijdens evenementen niet toegankelijk is.
Neem tramlijn 23 richting Beverwaard of richting Rotterdam Centraal. U stapt uit bij halte Noorderhelling.

Bij het beginpunt vindt u McDonald's, u kunt er elke dag terecht vanaf 7 uur.
Al snel na de start komt u langs activiteitencentrum Buitenplaats Brienenoord waar op za en zo van 12 - 16 uur horeca is.
Ongeveer halverwege, iets buiten de route, vindt u Cafetaria Verhage. Dagelijks geopend vanaf 11 uur.
In Oud IJsselmonde is het bij Café-Restaurant De Gouden Leeuw goed toeven; volg de link voor de openingstijden.
Met dank aan de routemaker(s) Kick Bergsma en aan de controleur(s) Sonja van Dijk.

8 reacties

7 december 2023   

Reactie
De route gekozen omdat het onder de Brienenoord brug lopen toch iets speciaals is. Dat is het ook en de rest van de route bleek ook de moeite waard zelfs op deze winterse dag. Het restaurant in oud IJsselmonde was ook nog eens prima toeven!
Door Bas van Dam

28 oktober 2022   

foto
Reactie
Een hele leuke route om te lopen. Onder de Brienenoordbrug door langs de schotse hooglanders. Stukjes door de natuur en door de stad. Ik wist niet dat oud IJsselmonde zo groen was. Met de honden gelopen en die hadden ook voldoende losloopgebieden.
Door Jos en Sonja

26 september 2021   

Reactie
Deze wandeling na 6 jaar opnieuw gedaan. Nu op een gerenoveerd Brienenoord eiland, dat nog steeds de moeite waard is. Ik heb me deze keer ook weer verbaasd over de mooie parken in combinatie met de stedelijke bebouwing op Rotterdam Zuid.
Door Anne

16 juni 2019   

Reactie
In deze tijd van het jaar is dit een leuke route. Ruim 2 sterren waard. Je wandelt door veel verschillende groene parkjes/parken en komt in verrassend afwisselende wijken van de stad.
Door Angeline

3 februari 2017   

foto
Reactie
Het eiland bij de Brienenoordbrug is fraai, maar dat is helaas het enige mooie van deze wandeling. De rest is voornamelijk hoogbouw, industrie en wegen. Rotterdam heeft meer te bieden dan waar deze route langskomt.
Door Daniel

3 februari 2017   

Reactie
Het eiland Brienenoord is verrassend. Maar de rest van de route valt in de winter erg tegen. Het verkeer en de industrieterreinen zijn te nadrukkelijk aanwezig.
Door Jolanda

29 augustus 2015   

Reactie
Onvoorstelbaar, 15 km door een grote stad met zoveel groen om je heen! Goed beschreven, alles gelopen incl. rondje om de kerk en het overwoekerde eenmanspad. Geen route hier stelt teleur maar dit is een top 5 route. Hulde aan de routemaker!
Door Marcel

4 augustus 2015   

Reactie
Prachtige wandeling, begint in de groene oase in de Maas. Natuurlijk wel wat auto- en machinegeluiden, maar niet storend. Je kunt grazers tegenkomen. Ook op een druilerige dag als vandaag goed te doen.
Door Anne de Wit

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"