Nieuwe Bronnen

16 km

Startpunt

NS station Oosterbeek
Nico Bovenweg
6861 BT Oosterbeek

coördinaten: N51.99500 E5.84092

Introductie

Nieuwe Bronnen is een gps-wandeling vanaf station Oosterbeek. Langs enkele curiositeiten in het Landgoed Mariëndaal als de Christus kapel wandelt u naar de zorgboerderij en theeschenkerij de Hoeve Klein Mariëndaal voor een aangename koffiestop, ongeveer 3km na de start. U vervolgt de wandeling via De Groene Bedstee, een beukenberceau, naar het landgoed Warnsborn, wat nieuwe bron betekent. U bent daar in een parkachtige omgeving met vijvers en sprengenbeken.
De terugweg voert u langs heidevelden en grafheuvels. Langs weer andere vijvers en beken in Warnsborn komt u terug in Mariëndaal. Met de mogelijkheid voor een eerbetoon aan onze bevrijders op de Airbornbegraafplaats wandelt u terug naar het station Oosterbeek.

Praktische informatie

Let op: deze tocht kan alleen met een gps-apparaat of -app gevolgd worden. Er is geen routebeschrijving.

Een wandeling tegengesteld wandelen is vaak heel verrassend. Nieuwe Bronnen is de 15km lange wandeling Vijverbergen maar dan in tegengestelde richting en uitgebreid met een bezoekje aan de theeschenkerij en zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal ongeveer 3km na de start. Open: wo t/m vr; kijk voor de precieze tijden op de website.

Ruim 5km verder, ongeveer halverwege dus, komt u bij Pannenkoekenhuis Schaarsbergen. Bijna het hele jaar geopend van di t/m zo vanaf 12 uur.
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Sandra Kersbergen.

4 reacties

8 november 2023   

foto
Reactie
Het is het hele jaar een prachtige streek om te wandelen, maar in de herfst is het helemaal een feestje met al die kleuren van de vele beuken en Amerikaanse eiken. Ik heb genoten!
Door Janneke

16 juli 2019   

foto
Reactie
Mooie route. Maar ja, Natuurmonumenten. Kan niet anders. Afwisselend, eerder park dan landschap. Goede paden, wel erg veel sombere beukenlanen. De route is goed te volgen met alleen GPS. Mooie hei. We missen de weetjes.
Door Freek en Liesbeth

16 oktober 2016   

foto
Reactie
Ideale wandeling voor ’n mooie zondag in de herfst. Klimmen en dalen maar genoeg horeca om even uit te blazen. Bos, heide en veel watertjes. Misschien wel voor de laatste keer buiten eten: pannenkoeken!
Door Karin en Wimke

18 augustus 2016   

Reactie
Mooie gevarieerde wandeling met wat hoogteverschillen. De route loopt o.a. over prachtige heidevelden. Zeer de moeite waard.
Door Harold

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"