De Slinger om Zwiep

13 km

Startpunt

TOP BonAparte
Lochemseweg 37
7244 RR Barchem

coördinaten: N52.13960 E6.42218

Introductie

Een wandeling over beboste heuvels, langs water en door boerenland.
De route start net buiten Lochem en voert u als eerste via de Lochemse Berg naar De Enk. Hier kunt u – als er geen hoge mais staat – genieten van fraaie vergezichten. U passeert kasteel De Cloese en wandelt langs de Berkel naar kasteel De Heest. Geen stoer kasteel met torens, maar meer een romantische buitenplaats. Daarna gaat de route door weids boerenland, met onderweg zicht op de molen van Zwiep en op de 'bergen' in de verte. Het laatste deel wandelt u door het bos, over heuvels en langs glooiende akkers.

Praktische informatie

TOP BonAparte ligt naast het gelijknamige hotel. Komt u uit de richting van Lochem dan is de ingang naar de TOP ongeveer 150m voor het hotel. De parkeerplaats is aangegeven met borden.
Het startpunt is bereikbaar per bus. Stap uit bij de halte Barchem, Dollehoedsdijk.

U bent welkom in de lounge en brasserie van Boetiek hotel BonAparte; dagelijks geopend.
Na ruim 5km komt u langs rustpunt De Sleumer.

Honden mogen een deel van de route niet mee. Datzelfde deel is van 15 maart t/m 15 juni afgesloten wegens broedseizoen. Er is een alternatief aangegeven. Gps'ers volgen in beide gevallen 'Slinger Alt'.
Als u het alternatief volgt kunt u een uitstapje maken naar horeca in Zwiep: De Zwiepse Molen (alleen in het weekend) of Restaurant & Spelerij de Witte Wieven. Raadpleeg de websites voor de actuele openingstijden.

Aandachtspunt voor gps'ers: de route gaat na 2,5 km een pad langs de Berkel op. Daar staat onder andere een bord met 'Privéterrein - geen recreatiegebied'. U mag hier niet picknicken of zwemmen, maar wandelen is toegestaan.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Kees Spee.

2 reacties

28 april 2024   

foto
Reactie
Het was genieten op deze prachtige dag van de mooie, gevarieerde wandeling. Van alles wat: bos, heuvels, water, leuke paadjes, landgoed en mooi uitzicht op boerenland. En dat alles in fris lentegroen. Heel mooie tocht.
Door Jan en Willy ter Haar

2 november 2023   

foto
Reactie
Prachtige wandeling over twee bergen en langs nóg een. De door storm Ciarán losgewaaide blaadjes stoven langs en vormden een gouden bed op de bosgrond. Onder een bleke zon weidse uitzichten vanaf de Berkeldijk en over oude hoeven in een helgroen land.
Door Hans Gouman

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"