Hoenderloosche Bosch

14 km of 18 km

Startpunt

Bospaviljoen 't Leesten
Hoenderloseweg 191
7339 GG Ugchelen

coördinaten: N52.16800 E5.90800

Introductie

Deze afwisselende wandeling voert u langs geheimzinnig kronkelende bospaadjes, over uitgestrekte hei met prachtige vergezichten en door statige beukenlanen. Halverwege de lange route komt u langs het oude gehucht Hoog Buurlo, met een grote schaapskooi. De ingekorte route komt niet bij Hoog Buurlo, maar gaat wel over de Buurlose heide en zand.

Praktische informatie

Wie met het OV komt, stapt uit bij bushalte 't Leesten.
Bospavilljoen 't Leesten is dagelijks geopend vanaf 9.30 uur.
In het paviljoen is een informatiecentrum van Staatbosbeheer gevestigd. U kunt er terecht voor informatie over de natuur en de recreatiemogelijkheden op de Veluwe.
Ook vindt u er Brasserie 't Leesten.
Voor het centrum is een ruime parkeerplaats. Onderweg is geen horeca.

Op warme dagen kan het behoorlijk heet zijn op het zand en de heide, neem wat extra water mee.
Met dank aan de routemaker(s) Kees en Hanneke Nipius en Henk Kreeft en aan de controleur(s) Fieke Krikhaar.

16 reacties

1 oktober 2023   

foto
Reactie
Heel mooie wandeling, gevarieerd, interessant. Het landschap lezen. Aanrader!
Door Josephine

2 april 2023   

foto
Reactie
Vandaag voor het eerst een route gelopen via mooisteroutes.nl. En wat voor een wandeling, het was prachtig. Wij hebben genoten, dat na een aantal dagen regen nu in de middag de zon scheen met een blauwe lucht heeft zeker meegeholpen.
Door Eveline

22 februari 2023   

Reactie
Wat een prachtige afwisselende route. Bos, heide, zandverstuiving en de smalle klimmende en dalende paadjes. De route 18 km helemaal onverhard en heel rustig. Na afloop nog gezellig even bij informatiecentrum iets gedronken.
Door Anneke Zwanenburg

20 januari 2022   

Reactie
Prachtige wandeling op een mooie winterdag. Zon, wolken en even een sneeuw/hagelbuitje. Op de heide nog een wild zwijn gespot.
Door Cornelieke en Joke

8 november 2021   

Reactie
Prachtige natuurwandeling. Afwisselend in omgeving en paden. Stil tot op de Braamberg, het leger was druk met schieten met mitrailleurs. Heeft een paar uur geduurd, zowel dichtbij als veraf. Het geknal draagt ver.
Door Leen

23 oktober 2021   

foto
Reactie
Herfst! Prachtige lanen, glooiende heuvels, zandverstuiving, smalle paadjes, 100en paddenstoelen en prima wandelweer. Ondanks dat het een zaterdag was en de parkeerplaats bomvol stond toen we terugkwamen nauwelijks mensen gezien. 14 km gelopen.
Door Margreet

23 augustus 2021   

foto
Reactie
Was van plan de volledige route te lopen. Maar het mij kilometers lang alleen op de wereld wanen, maakte dat ik geen zin had om de drukte in te lopen. Prachtige route met de bloeiende heide, het mooie bos en de uitgestorven zandvlakte.
Door Fotofreaky

5 december 2020   

foto
Reactie
Genoten, met een zonnetje, van een heerlijk lange wandeling door het uitgestrekte bos en heidegebied. Rust en ruimte!
Door Evert Jan

19 mei 2020   

Reactie
Een stevige wandeling, die veel verrassingen oplevert. De afwisseling tussen bos en open vlakte doet weldadig aan.
Door Jan van Oeveren

2 maart 2019   

foto
Reactie
Op een onverwacht mooie dag genoten van de verkorte versie van deze wandeling. De eerste 5 km vond ik wat saai, met redelijk brede, rechte paden. Maar dat werd vervolgens meer dan goed gemaakt met eenmanspaadjes, zandverstuiving en hei.
Door Leane

9 november 2018   

foto
Reactie
De nieuwe versie van deze route vandaag met heel veel plezier gelopen. Wat een mooie eenmanspaadjes en wat een prachtige omgeving. Zeker in deze herfstperiode een toproute. Alleen opletten, helaas illegale ATB-ers op de eenmanspaadjes, vervelend.
Door Marion en Fred

11 januari 2018   

foto
Reactie
Prachtige pittige wandeling met veel mooie plaatjes. Ook nog een wild zwijn gezien. En over het algemeen heel stil in deze tijd van het jaar. Veel schade door de sneeuwval en harde wind van een paar weken geleden. Maar een echte topper om te lopen.
Door Lenny en Hans Beumer

16 september 2017   

foto
Reactie
Wat een prachtige route hebben we vandaag mogen beleven. Alsof je in 'niemandsland' terecht gekomen bent, zo stil en rustig, heerlijk! Het voelt alsof je vanachter elke struik begluurd wordt door wild. Hondje ging weer mee, wel aan de lijn.
Door Lidy met hond Jaen

17 augustus 2016   

Reactie
Mooie afwisselende tocht: bos, heide, vergezichten. We hebben een rare zomer met veel water. Op diverse plaatsen waren omweggetjes om grote plassen water. Die waren nieuw, echt van de afgelopen maanden, maar het was goed te doen.
Door Anton van de Vondervoort

6 november 2015   

Reactie
Een pracht start vanaf Het Leesten met alleen erg veel verkeersgeluid. Daarna de stilte en prachtige natuur van de Hazenbergen, de Hoog Buurlosche Heide en de Ugchelsche Bossen. Wat is Nederland toch mooi en wandelen door dit gebied toch een genot.
Door Marion en Fred den Hertog

17 mei 2015   

Reactie
Zeer afwisselende route!! Bossen, heide, zandvlakte, hoog en laag.
Erg veel wildsporen ('t gevoel hebben dat jij wordt bekeken door het wild).
Een route die je eigenlijk in elk jaargetijde een keer moet lopen!!
Door Peter en Tineke de Graaf

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"