Kniphorstbosch

wandelroute - 10 km of 12 km

Deze wandeling laat u uitgebreid kennismaken met het grote natuurgebied Strubben-Kniphorstbosch, ten noorden van het Hondsrugdorp Anloo in het stroomdallandschap van de Drentsche Aa.
Het is het eerste archeologische reservaat van Nederland.
Nergens in ons land vindt u zo veel archeologische monumenten bij elkaar.
Vrijwel de gehele route gaat over onverharde paden en paadjes. Tijdens natte perioden kunnen sommige wat minder goed toegankelijk zijn.

Praktische informatie

De parkeerplaats aan de Lunsenhof is van ma t/m za met de bus te bereiken. Stap uit bij halte Lunsenhof, Anloo.

Restaurant De Koningsherberg, in het centrum van Anloo, is in het hoogseizoen dagelijks geopend van 10.30 - 21 uur.
Aan het eind van de wandeling komt u langs Brasserie Lloyd's, geopend di t/m zo.

Startpunt Kniphorstbosch

Parkeerplaats Nat. Park Drentsche Aa
Lunsenhof 20
9467 PM Anloo

coördinaten: N53.04300 E6.70094
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Egbert Klasens en aan de controleur(s) Dick Venema.

6 reacties

16 mei 2024   

foto
Reactie
Weer een prachtige wandeling. Hunebedden, grafheuvels, schaapskudde, vennetjes, heidevelden, bossen, strubben, eenmanspaadjes, kikkergekwaak en vogelzang. Alles met een stralende zon erbij. Wel geluid van de nabijgelegen autoweg.
Door Margreet

15 mei 2023   

foto
Reactie
Het routekaartje beloofde al veel moois, de werkelijkheid overtrof dat dubbel en dwars! We zagen o.a. een boompieper, schitterende eikenstrubben, beuk en eik in een innige omhelzing, een levendbarende hagedis, heidekoeien en een schaapskudde. Super!
Door Harm en Tiny

18 december 2022   

foto
Reactie
Heel mooie route door een voor ons bekend gebied. Toch zorgden de makers van deze route voor verrassingen. Leuke nauwelijks belopen paadjes ontdekt.
Door Jos Vink

14 september 2022   

foto
Reactie
Erg mooie route. Onderweg 2x hunebed en meerdere grafheuvels tegen gekomen. Route gaat deels door begrazingsgebied waar honden niet zijn toegestaan. Er is wel een alternatieve route voor met de hond beschikbaar.
Door Fred

11 september 2022   

foto
Reactie
Prachtige wandeling door een bijzonder gebied. Jammer dat zoveel hei is overwoekerd door gras. Maar de eikenstrubben waren mooi en leuke bospaden om over te lopen. Geen last van fietsers.
Door Lenny en Hans Beumer

16 januari 2021   

foto
Reactie
Ondanks de winterse en bewolkte omstandigheden heerlijk gewandeld door dit mooie gebied. Fascinerend om zoveel prehistorische overblijfselen in het landschap te kunnen zien! De strubben zijn bezienswaardig, een uniek resultaat van natuur en cultuur.
Door Minny Aarten en Aad van Dorp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"