Bakkeveen

6 km of 17 km

Startpunt

De Slotplaats
Foarwurkerwei 3
9243 JZ Bakkeveen

coördinaten: N53.08370 E6.25133

Introductie

Bakkeveen ligt midden in een bosrijk gebied met heide- en zandvlakten op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. De wandeling begint in de bossen bij het historische landhuis De Slotplaats. Na een bezoekje aan het dorp Bakkeveen wandelt u door het Mandeveld, waar u van prachtige, afwisselende natuur kunt genieten.
De route is bijna geheel onverhard.
U kunt de wandeling op twee manieren inkorten: een wandeling van 6km door het Slotplaatsbos en een wandeling van 12km door het Mandeveld.

N.B. In het najaar van 2023 en het voorjaar van 2024 wordt van de fietspaden in het gebied van De Slotplaats en 't Oude Bosch de asfaltlaag vervangen door beton. Dit wordt met groot materiaal gedaan. U kunt hierdoor overlast ondervinden.

Praktische informatie

Het startpunt is met bus bereikbaar. Uitstaphalte De Wâldsang of De Brink.

Theehuis De Slotplaats is geopend: wo t/m zo van 10 - 22 uur.
Café de Brink is geopend: do t/m di vanaf 12 uur.
De Dwaler is dagelijks geopend vanaf 10 uur.
Restaurant De Drie Provinciën is geopend: ma t/m di op afspraak en wo t/m zo vanaf 12 uur.

Denk aan goed schoeisel. In het natte seizoen kunnen paden en velden onder water staan.

Iedere eerste zaterdag van de maanden april t/m november is er in Bakkeveen een Vlooienmarkt. Op de website vindt u nog extra data.
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Egbert Klasens en aan de controleur(s) Peter Lok.

12 reacties

22 april 2023   

foto
Reactie
Mooie afwisselende wandeling. Mooi weer gehad en net voor de regen weer bij de auto.
Door Ina van der Goot

2 april 2023   

foto
Reactie
Weer genoten van de prachtige omgeving rond Bakkeveen.
Ik wandelde er op zondag en dan is het wel heel druk bij de uitkijktoren.
Door Hettie

6 september 2022   

foto
Reactie
Schitterende route!
Door Ellen

10 november 2021   

Reactie
Wat een verrassing, deze route. Hei, bos en zowaar duinen. We hebben heerlijk gewandeld en genoten van de mooie herfstkleuren. Aanrader!
Door Angela en Anneliese

4 augustus 2021   

foto
Reactie
Wij kennen Friesland niet goed. Meestal denk je bij deze provincie aan weilanden en meren. Het was voor ons verrassend dat Friesland ook zulke mooie bossen en heidevelden heeft.
Door Han en Ineke

7 november 2020   

foto
Reactie
Mooie wandeling waarbij het deel door de Bakkeveense Duinen met al zijn afwisseling en fauna ons beter beviel dan het slotpark.
Door Angelique en Jeannette

1 maart 2020   

Reactie
Vandaag hebben we de korte route (6 km.) gelopen. Het was wel wat nat in het bos, maar wat wil je met de regen van de laatste tijd. Wij vonden het een leuke route en voor de langere route komen we nog graag eens terug.
Door Geert en Henny

2 januari 2019   

foto
Reactie
Door tijdgebrek de verkorte route van 6 km gedaan. Mooi maar beetje teveel rechte paden. Als het kon zouden we 3,5 * geven. Wel heel fijn dat er stukken zijn waar de honden los mogen. Volgende keer met de verlenging, dan misschien enthousiaster!
Door Lieneke en Mirjam

4 oktober 2016   

foto
Reactie
Wat een prachtige en verrassende route. Dit type landschap hadden wij in Friesland helemaal niet verwacht. De route zit vol variatie en het was nog hartstikke mooi weer ook. Onze dag kon niet meer stuk!
Door Marcel en Janneke

19 maart 2015   

Reactie
De wandelroute Bakkeveen, van Slotplaats naar Slotplaats, is een erg afwisselende route. Onderweg zien we dat de nieuwe natuur al veel resultaat opgeleverd heeft. Een aanrader.
Door Menno Mollema

18 maart 2015   

foto
Reactie
Vandaag met een wandelpool deze wandeling gelopen. Het is een mooie route met veel afwisseling. Ik had een leuke groep mee en het was schitterend weer.
Door Luuk Jacobs

18 maart 2015   

foto
Reactie
Speciaal van N-H naar Friesland gereden om deze nieuwe route te lopen. Wij waren hier in de buurt nog nooit geweest, maar wat een schitterende omgeving! Mooie afwisselende route met een leuk begin- en eindpunt. Prima te volgen ook met gps.
Door Sandra van der Laan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"