Rondje Pontje Polderland

fietsroute - 34 km

Rondje Pontje Polderland is een afwisselende fietstocht door het waterrijke Noord-Holland. Het is een schitterend gebied met een rijkdom aan vogels. Er wordt gebruik gemaakt van drie pontjes. Eén pontje moet u zelf bedienen. U toert voornamelijk over fietspaden en landweggetjes en regelmatig tussen de weilanden door. Zo fietst u van het ene dorp naar het ander en komt u onder andere door Akersloot, West-Graftdijk, Oost-Graftdijk, West Knollendam en Krommeniedijk.

Praktische informatie

Bent u met de auto gebruik als navigatieadres Westerplein 6, Castricum. U komt dan achter het station terecht en kunt parkeren op het gratis P+R terrein of op het parkeerterrein bij het voetbalveld.

Tegenover het station ligt de Tuin van Kapitein Rommel, op werkdagen geopend, er is een Rustpunt. Onderweg komt u langs drie Rustpunten en diverse horecagelegenheden met een terras.
Restaurant Havenrijk bij Uitgeest is van ma t/m vr geopend vanaf 12 uur. Op za en zo vanaf 10 uur.
In Fort K'ÍJK, het fort bij Krommeniedijk, is een belevingscentrum en een theeschenkerij.

Informatie over de ponten:
Pont Akersloot (Akersloot - Schermerdijk) vaart het hele jaar. Alleen in de periode van 11 mei tot 31 oktober op de eerste dinsdag van de maand niet tussen 9.30 en 12.30 uur.
Pontje Jan Hop (Spijkerboor - De Rijp) op za en zo het hele jaar, van half april t/m oktober dagelijks.
Pontje Molletjesveer (Krommenie - Wormerveer) kan in de zomermaanden gebruikt worden. Daarbuiten is een alternatieve route mogelijk. Check de vaartijden op Voetveren.
Voor de pontjes wordt een kleine bijdrage gevraagd. Soms kunt u alleen pinnen.

Startpunt Rondje Pontje Polderland

NS station Castricum
Stationsweg 4
1901 AA Castricum

coördinaten: N52.54550 E4.65894
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Winnie Schats.

3 reacties

23 augustus 2022   

foto
Reactie
Een mooie route door het prachtige Noord-Hollandse polderland. Langs en door schitterende dorpjes gefietst met de karakteristieke huisjes aan een vaart. Veel vogels gezien en ook heel veel water en dat in deze droge tijd. Een aanrader deze tocht!
Door Jan en Willy ter Haar

16 juli 2022   

Reactie
Heerlijk fietsen op een route die het Noordhollandse landschap in al zijn pracht en weidsheid laat zien, uitzicht op weilanden, water en wolkenluchten.
Door Winnie

27 mei 2020   

foto
Reactie
Een heerlijke korte rustige fietstocht. Er is veel horeca onderweg en we hebben gepauzeerd aan het meer en bij een picknick tafel aan het kanaal. Waar we met de bewoners van West Graftdijk in gesprek raakten. Mieke bedankt voor deze route.
Door Ank de Graaff

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"