Bij Bronkhorst

12 km

Startpunt

TOP Bronkhorst
Onderstraat 9
7226 LC Bronkhorst

coördinaten: N52.07530 E6.18355

Introductie

Tijdens deze wandeling maakt u kennis met een van de mooiste stadjes van Nederland: Bronkhorst, zo'n 10 kilometer ten zuiden van Zutphen. Dit stadje met circa 160 inwoners telt tientallen monumentale panden die met zorg onderhouden worden. Maar eerst verkent u de landelijke omgeving en loopt u in een flinke boog om het dorp Steenderen heen. U wandelt langs sloten, beken en akkers door weids boerenland. Vlak voor Bronkhorst komt u op de IJsseldijk, met uitzicht over de uiterwaarden. En dan is daar tenslotte Bronkhorst zelf, met fraaie panden, winkeltjes en galerieën. Een mooie plaats om rond te kijken of om na te genieten op een terras.

Praktische informatie

De route is ook bereikbaar met de bus. U start dan in Steenderen en stapt uit bij halte Dorp. De route is in dat geval ruim 13km.
Horeca in Bronkhorst: Herberg De Gouden Leeuw (dagelijks geopend vanaf 9 uur) en Het Wapen van Bronkhorst (op maandag gesloten). Vlak voor het einde van de wandeling komt u langs Het Kunstgemaal Café, met een terras aan de IJsseldijk.
De route gaat deels over struinpaden. Houd rekening met nat gras en klei. Soms staan er ook brandnetels langs het pad. Kies voor de wandeling een zonnige dag met Hollandse wolkenluchten.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Ria Wilmink.

8 reacties

27 april 2024   

Reactie
Vandaag deze prachtige tocht gelopen. Erg genoten, lekker wandelweer, en een mooie afwisselende tocht. Wij willen de routemaker bedanken voor het uitzetten van deze prachtige tocht.
Door Familie Arts

21 juli 2021   

foto
Reactie
Mooie start van een korte vakantie in de Achterhoek!
Door Ellen

10 april 2020   

foto
Reactie
Een paaswandeling met pinksterbloemen, madeliefjes, fluitenkruid en meidoorns in de bloei.
Door Ria

7 maart 2020   

foto
Reactie
Op deze zonnige zaterdag fijn gewandeld vanuit het mooie, kleinste stadje van ons land door weids boerenland. Lekker struinen langs (gelukkig weer) volle sloten en beken. Op de IJsseldijk waanden wij ons, door het hoge water, "Bij Bronkhorst aan zee".
Door Jan en Willy ter Haar

14 mei 2019   

Reactie
Agro industrie, voortdurend lopen langs afwateringskanaaltjes. Uitzicht op de megafabriek in aanbouw van Aviko. Nul koeien in de wei, nul weidevogels, silent spring. De bloeiende bermen werden overal lawaaiig gemaaid. Bronkhorst tourist trap.
Door M. Fels

19 april 2019   

foto
Reactie
De extra wandeling naar Baak en over Landgoed Huize Baak (+ 6 km), maakt deze route 5*! Een zonovergoten lentedag, vol bloemen in het groen en uitgestrekte vergezichten maakten deze wandeling heel fijn. Prima horeca onderweg. Bedankt Janneke!
Door Thea Ackema

14 februari 2019   

foto
Reactie
Mooie route op een zonnige en warme winterse dag. Genoten van de prachtige luchten en het rustgevende landschap.
Door Rob en Ien

30 november 2018   

foto
Reactie
Laat de winter maar komen met zo'n prachtige wandeling door open landschap! Met ter afsluiting kunst, cultuur en culinair genieten!
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"