Op stap met Droge Nap

wandelroute - 16 km

Ontdek Zutphen met zijn historische centrum en het mooie buitengebied. Na het verlaten van het station in Zutphen loopt u al snel langs het riviertje de Berkel. De wandeling gaat over een tweetal landgoederen, Huis Den Dam en Huize de Voorst in Eefde. Via het dorp Warnsveld loopt u terug naar Zutphen. Daar volgt u een ongeveer 3 km lange wandeling door het historisch centrum van de oude Hanzestad waarbij een aantal sfeervolle straten en monumenten zijn uitgelicht.

Praktische informatie

Komt u met de auto, dan kunt u betaald parkeren in de P+R parkeergarage aan de achterzijde van het station: Lijmerij 2, Zutphen.

Horeca: aan de achterzijde van het station, Driekant Brood en Koffie, Lijmerij 23, alle dagen geopend, zondags vanaf 11.00 uur.
In Warnsveld kunt u pauzeren bij restaurant De Pauw.
Verder diverse horecagelegenheden in het centrum van Zutphen.

De stadswandeling belicht een aantal historische straten en monumenten van Zutphen. Voor een volledige stadswandeling met meer informatie kunt u terecht bij de VVV Zutphen, Houtmarkt 75, 7201 KL in Zutphen. U komt er tijdens de route langs.

Tip voor gps-gebruikers: neem de routebeschrijving mee voor de informatie over bezienswaardigheden.

Startpunt Op stap met Droge Nap

NS station Zutphen
Stationsplein 12
7201 ML Zutphen

coördinaten: N52.14460 E6.19434
Met dank aan de routemaker(s) Marianne Persoon en aan de controleur(s) Ria Wilmink.

13 reacties

7 januari 2023   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling, laatste stukje ff ingekort, het was genoeg geweest voor mij na een aantal weken ziek door corona. Gewandeld met de gps wat mij prima beviel👍
Door Jose

8 oktober 2022   

foto
Reactie
Vandaag bij schitterend weer op stap geweest en de andere helft gewandeld. Historisch Zutphen met de mooie steegjes, hofjes, kerken en karakteristieke gevels. En weer voldoende water in de IJssel !! Prachtige tocht.
Door Jan en Willy ter Haar

10 september 2022   

foto
Reactie
De tocht weer gelopen, maar dan de helft. We kozen voor het stuk over landgoed en langs de Berkel. Over prachtige paadjes, met als hoogtepunt de schitterende Berkel. Een zonnetje erbij maar ook een plensbui die de wandelpret niet mocht drukken.
Door Jan en Willy ter Haar

28 februari 2022   

foto
Reactie
Topwandeling met leuke groep. Eerste deel door buitengebied, landgoederen en de Berkel. Daarna als kers op de taart rondwandeling door het oude centrum van Zutphen. De deskundige toelichting door Ad maakte het nog mooier! Ga hem lopen.
Door Evert Jan

9 december 2020   

foto
Reactie
Vandaag was het nogal mistig. Desondanks heb ik van deze route genoten. Hier en daar verharde ondergrond, hier en daar zompig. Hier en daar bebouwd, hier en daar bebost of langs de Berkel. Nergens droog, zelfs heer Nap niet (foto).
Door Ad van Heuven

20 juli 2019   

foto
Reactie
Zelfs op een regenachtige zomerdag was dit een prachtige, bijzonder afwisselende route over oude statige landgoederen, door mooie cultuurlandschappen, langs de Berkel, een hele mooie begraafplaats en kris-kras door de geweldige binnenstad van Zutphen.
Door Marien

27 februari 2019   

Reactie
Erg leuke en afwisselende route. Leuke stad Zutphen. Omgeving ook prachtig. Route klopt tot op de komma! Leuk verhaal van Droge Nap en een heel leuk beeld.
Door Giny

29 december 2018   

Reactie
Mooie route van het begin tot het eind. Leuke combi de 2 landgoederen met de binnenstad van Zutphen. Tip: in de wintermaanden is het fijn om te weten dat je na zo'n anderhalf tot 2 uur lopen in Warnsveld horeca hebt.
Door Ger Stouten

17 juni 2018   

Reactie
Hulde voor deze prachtige wandeling met zowel natuur als stadsschoon. Zoveel van Zutphen en haar fraaie omgeving had ik nog nooit gezien. Daarbij een interessante beschrijving met veel extra informatie.
Door Fred Muller

27 augustus 2017   

Reactie
Prachtige afwisselende wandeling. Het gedeelte door Zutphen is erg leuk, daarna loop je door bossen, weilanden en weer Zutphen. De honden konden onderweg lekker badderen in de Berkel. Ideale wandeling!
Door Mirjam

9 april 2017   

foto
Reactie
Vandaag bij prachtig weer deze mooie, afwisselende tocht gelopen. Veel voorjaarsgroen, mooie steegjes en monumentale gebouwen in het oude centrum. In de omgeving fraaie landgoederen. De Berkel in en buiten Zutphen is schitterend. Wat een fijne dag !
Door Jan en Willy ter Haar

11 september 2016   

Reactie
Wat een leuke afwisselende route. Natuur- en stadswandeling ineen. Genoeg te zien. Vooral een weiland vol ooievaars was bijzonder. Voor herhaling vatbaar!
Door Monique

17 augustus 2016   

Reactie
Een hele mooie wandeling. Veel groen. De laatste vier km gaan door het oude centrum van Zutphen. Zeer de moeite waard.
Door Jaap Stoeller

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"