Veluws Pracht

43 km

Startpunt

Hotel 't Speulderbos
Speulderbosweg 54
3886 AP Garderen

coördinaten: N52.23930 E5.70026

Introductie

Deze tweedaagse wandeling is een ontdekkingstocht door het mooie en gevarieerde gebied op de Veluwe tussen Garderen en Landgoed Stakenberg.

Na de start bent u de eerste dag al direct in een van de mooiste bossen van Nederland, het Speulder- en Sprielderbos, ook wel het bos van de Dansende Bomen genoemd. Over het Houtdorper- en Speulderveld gaat de route daarna naar het romantische Landgoed Staverden. Door het stroomgebied van de Staverdense beek en via Leuvenum wandelt u naar Veluwe Hotel Stakenberg. U heeft dan 21km afgelegd.
De tweede dag is 22km lang. Nadat u het hotel verlaten heeft kruist u al meteen een puntje van de Elspeetse Heide. Ook wandelt u over de heide bij de Kleine Kolonie en opnieuw over het enorme Houtdorper- en Speulderveld. Het tussenliggende gebied is bosrijk. De wandeling eindigt over De Duinen, een heuvelachtige kam in het Speulderbos.

Praktische informatie

Bij Hotel 't Speuldersbos is een grote parkeerplaats.
Komt u met de bus, dan kunt u de route starten bij Camping De Hertshoorn. Uitstaphalte: Garderen, De Hertshoorn. De aanlooproute staat boven de routebeschrijving.

Op de eerste dag komt u langs Boshuis Drie, Brasserie Staverden en Restaurant De Zwarte Boer.
De overnachting bij Veluwe Hotel Stakenberg moet u zelf regelen.

Houd er rekening mee dat u op de dag twee helaas geen horecagelegenheid passeert. U komt alleen langs het rustpunt bij Camping Meerveld. Dit is niet altijd geopend en op zondag gesloten.

Het is ook mogelijk om de dagen om te wisselen. Dan overnacht u in Hotel 't Speulderbos.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Lilian Hoorn.

2 reacties

31 maart 2024   

foto
Reactie
Wat een heerlijke tweedaagse route door indrukwekkende (beuken)bossen en over grote heidenvelden. Wij hebben eerst dag 2 gelopen en daarna dag 1, waardoor we in Garderen konden kamperen. Op de tweede dag zagen we nog een grote kudde herten passeren.
Door Ellen en Sylvia

12 februari 2023   

foto
Reactie
Wat was het heerlijk wandelen tijdens deze tweedaagse. Er is veel variatie: bossen en enorme heidevelden. Het romantische landgoed Staverden en ook landgoed Stakenberg. En aan het eind van dag 2 zelfs nog duinen.
Door Lilian

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"