Domein Altenbroek

12 km

Startpunt

Eetcafé d'r Pley
Pley 2
6255 AG Noorbeek

coördinaten: N50.76880 E5.81028

Introductie

Deze grensoverschrijdende wandeling gaat via het Noordal door het domein Altenbroek. Dit laatste natuurgebied dankt zijn naam aan het prachtige privé-kasteeldomein Altembrouck dat u ook zult bezoeken. Het is nu een multifunctioneel landgoed. Voor de culinaire wandelaar: het hart van het bedrijf draait om de raszuivere zwartglanzende Wagyu-runderen en de zeldzame Mangalica-varkens.
De wandeling gaat verder door de Voerstreek. Daar is het genieten van prachtige uitzichten over het dal.

Praktische informatie

Het startpunt is vanuit Maastricht bereikbaar met bus 57, halte Dorpstraat.
Komt u met de auto dan is parkeren onder andere. mogelijk in de Paviljoenstraat.
Eetcafé d'r Pley heeft een nieuwe eigenaar, er is (december 2022) nog geen website.
Ongeveer halverwege de route komt u langs Café de Wandelaar.

Na het bezoek aan Landgoed Altembrouck is een alternatieve route mogelijk. Indien het pad bovenlangs glibberig is kunt u hiervoor kiezen.

Nederland kent een nieuwe type landschap: het Icoonlandschap. In april 2018 heeft de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) Noorbeek en omgeving benoemd tot het eerste icoonlandschap van ons land!
Met dank aan de routemaker(s) Lenie Damsma en aan de controleur(s) Ellen Koppendraaier en Ruud Koppendraaier.

16 reacties

13 december 2022   

foto
Reactie
Prachtig landschap en mooie vergezichten . Wel jammer dat veel draaihekjes weg zijn en dat er een 1,4 km lang betonpad is. Als je zeker wilt zijn van horeca moet je dit vooraf checken. Maar dat is helaas in het hele land het geval.
Door Ellen en Ruud

25 maart 2021   

foto
Reactie
Ondanks minder goede weersomstandigheden zeer genoten van deze tocht. Ruim 200 hoogtemeters die toppen en dalen in beeld brengen. Zowel ruim bekeken als meer op details gelet zeer de moeite waard.
Door Aad en Maaike van Dorp

26 december 2020   

foto
Reactie
Een prachtige, hier en daar drassige route! Heerlijk rustig om te wandelen, wat fijn is in deze rare tijd. Heel goed te volgen met de Garmin.
Door Vivian Cremers

1 september 2020   

foto
Reactie
Prachtige route! Mooie vergezichten en kabbelende beekjes.
Door Léonie

29 augustus 2019   

foto
Reactie
Wát een mooie wandeling! Zo afwisselend en zoveel te zien. Fijne beekjes onderweg waar de honden in konden. Genoten!
Door Nicole en Mirjam

9 juli 2019   

Reactie
Net het Schwarzwald, zei een passerende Duitser. Of dat zo is, weet ik niet. Schitterend is het Noor- en Voerdal wel. Tijdens deze wandeling heb je er prachtig zicht op en wandel je er dwars door heen.
Door José

18 mei 2019   

foto
Reactie
Een prachtige, goed beschreven route. We hebben genoten van het Limburgse landschap met geweldige uitzichten. Na de wandeling wat gedronken bij eetcafé Tinus in Noorbeek (mooi terras met prachtig uitzicht).
Door Saskia

12 mei 2019   

foto
Reactie
Prachtige wandeling door weilanden, langs beekjes en over de flanken van de Limburgse en Belgische heuvelen. Wij hebben genoten van het begin tot het einde. Een echte aanrader.
Door Esther, Remy, Kees en Nicole

13 april 2019   

foto
Reactie
Zonder twijfel een vijf sterren waardering voor deze wandeling. Zeer vogelrijke omgeving. O.a. een boomvalk en een geelgors gespot.
De routebeschrijving klopt.
Door Eric en Lidia Korenblik

8 april 2019   

foto
Reactie
Limburg in lentetooi, we genoten er volop van in deze rijk gevarieerde route met mooie uitzichtpunten. Jammer genoeg was het heiig, maar het bleef droog. Tip, kort nabij de startplek een grote parkeerplaats.
Door Piet en Tineke

9 september 2018   

foto
Reactie
Supermooie afwisselende wandeling. Van smalle bospaadjes tot stukken over weiland met runderen. Mooie bossen, prachtig mooie uitzichten en rustieke dorpjes. Onderweg veel fruitboomgaarden, runderen en paarden te zien. Echt een aanrader!!
Door Cristel

1 maart 2018   

foto
Reactie
Een koude, zonnige winterdag in maart. Wij werden letterlijk en figuurlijk warm van deze wandeling met prachtige uitzichten, kabbelde beekjes en een bijzondere pauze in het grenscafé. Gewoon super! Complimenten aan de routemaker.
Door Lia en Peter

14 april 2017   

foto
Reactie
Prachtige wandeling vanaf de oorsprong van de Noor, de St. Brigida bron, over de hellingen van beekdalen. De Noor en de Voer slingeren fraai door het landschap. Het oude douane café in Voeren was een bezienswaardigheid op zich.
Door Jannie en Henk

17 augustus 2016   

foto
Reactie
Heerlijke route met pittige stukken klimmen en dalen en prachtige vergezichten. Zeer de moeite waard om ook de tuin en vijvers van het landgoed te bekijken!
De Voer: een verrassend mooi snelstromend riviertje.
Door Harm en Tiny

27 februari 2016   

foto
Reactie
Wat een mooie route! Het was erg koud vandaag, maar het was prachtig zonnig weer waardoor deze wandeling zeker de moeite waard was. Je kon veruit het dal in kijken. Ook de Wagyu-runderen waren de moeite waard om even te bezoeken.
Door Maurice van Rooij

21 januari 2016   

foto
Reactie
Ook in deze Limburgse route prachtige vergezichten. Helaas was het een heiige dag. Dan is het mooi als de hier en daar oplichtende sneeuw perspectief biedt!
Door Paul, José, Hans en Mirjam

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"