De Drieberg

9 km

Startpunt

Natuurcentrum Veluwe
Groot Ginkelseweg 2a
6718 SL Ede

coördinaten: N52.04193 E5.73112

Introductie

De Drieberg is een rondwandeling op en over de Ginkelse Heide. Vanaf het Natuurcentrum Veluwe wandelt u dwars over de heide naar de parkeerplaats nabij het Pannenkoekenhuis De Langenberg. U kunt daar ook starten. Uw hond mag aangelijnd mee maar mag los in het hondenuitlaatgebied rond De Langenberg. U vervolgt de route door en langs het Edese Bos en weer over heidegebied naar de landbouwenclave De Hindekamp, nu vooral een natuurgebied waar het kwelwater van het Veluwe Plateau mooie vijvers vormt als de Kreelse plas en de Plas van Gent. Er leven vijf soorten vleermuizen die overwinteren in een daarvoor in dit gebied aangelegde vleermuiskelder.

Praktische informatie

Het startpunt, het Natuurcentrum Veluwe is niet met OV bereikbaar. Het is wel een leuke uitvalbasis voor deze heidewandeling. Raadpleeg de site voor de openingstijden en verdere informatie: Natuurcentrum Veluwe.

U kunt de route ook starten bij Pannenkoekenhuis De Langenberg, dan is uw startadres: Arnhemseweg 120, 6711 HJ Ede. In de omgeving vindt u altijd wel een parkeerplek. Het pannenkoekenhuis is bereikbaar vanaf het station Ede-Wageningen met de HaltetaxiRRReis.

Wilt u liever langer wandelen? Kies dan de route Lage Veluwe; die overlapt voor een deel met De Drieberg, maar is 16 km.
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Ritha Jorna.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"