Beken door De Wildernis

wandelroute - 17 km of 19 km

Vanaf de stuwwal die zich uitstrekt van Ootmarsum via Oldenzaal tot Enschede stromen vele kleine beken naar het laaggelegen Hengelo. Een deel ervan passeert daarbij de landgoederen Driene en Hof Espelo en het bosgebied De Wildernis. Deze wandeling is een kennismaking met al de lieflijke beekjes in dit gebied. U wandelt voornamelijk over bospaadjes en zandwegen en kruist via vlondertjes, bruggetjes en duikers vele van de beken, zoals de Elsbeek, Eschbeek en Vanekerbeek. Het gebied ligt laag en sommige paden kunnen daardoor in perioden met veel regen ondergelopen of modderig zijn. Er zijn twee omleidingen aangegeven voor deze omstandigheden.
Maar ook de cultuur wordt niet vergeten. U bezoekt in Hengelo een waterkunstwerk in de Elsbeek, werpt een blik op het gemeentelijk monument De Kasbah en loopt bij Driene door een voorbeeld van parkarchitectuur in het Sterrebos.

Praktische informatie

Bij Hof Espelo is een ruime gratis parkeerplaats aan het begin van de oprijlaan naar het Koetshuis. Informatie: Koetshuis Hof Espelo.
De route is vanaf het Centraal Station Hengelo te bereiken per bus. Kies richting Groot Driene en stap uit bij halte Jan Prinsstraat. Als u met het OV komt, kunt u alleen de 19km-route lopen.

Horeca vindt u bij het startpunt Koetshuis Hof Espelo en in Theetuin Driene. Onderweg zijn veel bankjes.

Startpunt Beken door De Wildernis

Koetshuis Hof Espelo
Weerseloseweg 259
7522 PS Enschede

coördinaten: N52.25360 E6.87397
Met dank aan de routemaker(s) Hans Gouman en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

6 reacties

16 oktober 2022   

foto
Reactie
Op deze zonnige herfstdag heb ik genoten van de prachtige wandeling. Veel leuke paadjes langs slingerende (jammer genoeg droge) beken. Hoewel de bomen nog wel groen waren, kreeg ik toch een herfstgevoel door de vele gekleurde bladeren op de grond.
Door Mieke

15 februari 2022   

foto
Reactie
Een mooie lange wandeling in een beperkt gebied. Natuur, geschiedenis, stedebouw, dichters, infrastructuur. Ik maak altijd een verslag (met foto's) van mijn dagtochten.
Voor de liefhebber: https://www.jansiemonsma.nl/451902587
Door Jan Siemonsma

25 september 2021   

foto
Reactie
Vandaag genoten van deze prachtige route. Wij vonden de kleine lus door de stad niet echt nodig. Leuke wetenswaardigheden maar wij blijven liever in de natuur. Verder heel mooi met veel leuke bospaadjes.
Door Marian en Harry

9 juli 2021   

foto
Reactie
Wat een heerlijke zwerftocht! Koele bossen, kronkelende beken, plassen, akkers en velden. Een perfecte wandeling voor deze mooie zomerdag.
Door Janneke

22 juni 2021   

Reactie
Hoewel ik goed bekend ben in het gebied, heb ik het als een verrassende en prachtige wandeling ervaren. De routemaker heeft alle mooie paden en paadjes in deze wandeling verwerkt.
Door Nelly Goddijn

4 april 2021   

foto
Reactie
Prachtige route met hele spannende paadjes. De meeste ken ik helemaal niet, terwijl ik hier al jaren wandel. Voor de (aangelijnde) honden ook leuk om mee te lopen en af toe een slokje uit de beek te drinken.
Door Lidy met hondje Aedel

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"