Heerjansdam

19 km of 21 km

Startpunt

Voormalig Hotel ARA Zwijndrecht
Veerweg 10
3336 LM Zwijndrecht

coördinaten: N51.81040 E4.58130

Introductie

Deze mindervalidenroute volgt een populair pad tussen de Oude Maas en een schapendijk en leidt naar het Spuiveld, een grasrijk gebied met vrij zicht over de Oude Maas en zijn scheepvaart. U rijdt rond de bosrijke trimbaan en komt in de Zuidpolder, een nieuw ingericht gebied met bloemrijke graslanden, bosplantsoenen, bomen, en veel rolstoelvriendelijke paden. Om de Zuidpolder te verlaten moet u een 40m lange helling van 7% overwinnen. Na onder andere een schilderachtig dijkje komt u aan in de buurtschap Kijfhoek met een historisch kerkje. Voor u bij het startpunt terug bent moet u nog een 350m lange helling overbruggen van circa 1 à 2%.

Praktische informatie

Op het parkeerterrein van het voormalige hotel kunt u vrij parkeren.

Na circa 5km bereikt u Snackbar Spuiveld waarvan de openingstijden ongewis zijn en Pannenkoekenhuis Oude Maas. Geopend: 1 sep t/m april van 11 tot 20 uur, met kerst, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag gesloten. Van mei t/m augustus van 10 tot 22 uur. Er is een invalidentoilet.

In de Zuidpolder vind u Theehuis Polderzicht. Geopend: di t/m zo van 10 tot 17 uur, vanaf circa 15 december t/m 2 januari gesloten. Zie de website voor afwijkende tijden. Er is een invalidentoilet.

Eveneens in de Zuidpolder vind u Kinderboerderij de kleine duiker waarvan de eenvoudige horeca dagelijks geopend is van 11.30 tot 16:30 uur. Het kan een enkele keer voorkomen dat de kantine gesloten is omdat men met vrijwilligers werkt.

Nabij het Waalviaduct vindt u Waalrestaurant. Geopend: di t/m vr van 11:30 tot 22:00, za en zo van 12:00 tot 22:00. Er is een invalidentoilet.

De route is een voor minder validen aangepaste versie van Kijfhoek.
Met dank aan de routemaker(s) Kick Bergsma en aan de controleur(s) Paul Pilgram.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"