Baerokke Tuin

wandelroute - 21 km of 27 km

Wandeling Baerokke tuin is een gevarieerde rondwandeling door één van de mooiste landschappen van de Achterhoek. U wandelt langs een slotgracht, over een juweel van een kronkelend oud kerkenpad en via eiken- en beukenlanen komt u uit bij een abdij.
Deze route is samengesteld uit de routes Slangenburgh en Rooien Arie, maar biedt u nog veel meer! U kunt genieten van bossen, landerijen, vochtige graslanden met poelen en watergangen, en wandelt door oude en nieuw aangelegde natuur.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar met buslijn 74 van Arriva. Stap dan uit bij halte Kasteel Slangenburg en wandel naar de parkeerplaats van het kasteel.

Na ruim 13km komt u (als u de route niet inkort) langs Boerderij Boldiek. U kunt hier terecht voor streekproducten en een kop koffie of thee (geopend op dinsdag- en vrijdagmiddag en in het weekend). Voor meer informatie klik: Boldiek.

Startpunt Baerokke Tuin

Parkeerplaats Kasteel Slangenburg
Kasteellaan 6
7004 JK Doetinchem

coördinaten: N51.96030 E6.36342
Met dank aan de routemaker(s) Roy Bruil en aan de controleur(s) Ad van Heuven.

4 reacties

5 mei 2023   

Reactie
Op Bevrijdingsdag deze prachtige wandeling van 27 kilometer gemaakt. Genieten van het afwisselende landschap (een aanrader).
Door Mascha

18 maart 2023   

foto
Reactie
Bijna lente, je ruikt het en je voelt het. Heerlijk gelopen over zandpaden en bospaden. Veel vogels en veel water in sloten, beken, rabatten en terreinen. Veel afwisseling en prachtig rustig gebied. Genieten!
Door Evert Jan

2 juli 2021   

Reactie
Wandeling met alles wat de achterhoek te bieden heeft: bossen, coulissen, zandwegen, fraaie tuinen. Een ree met kalf. Teveel om op te noemen.
Wellicht is Doetinchem wat ver weg, maar de wandeling is dan ook 27 km.
Door Ad van Heuven

3 oktober 2017   

foto
Reactie
Een pittige wandeling, maar verrassend mooi in alle seizoenen. Kasteel Slangenburg is een juweel, omringd door bossen met mooie, statige lanen. Landgoed 't Veld met vijver is schitterend, evenals de natuurgebiedjes met vennetjes en moeras.
Door Jan en Willy ter Haar

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"