Langs de Kust

fietsroute - 37 km of 47 km

Ruim 13 kilometer fietspad achter elkaar door natuurgebieden, waar vind je dat in Nederland? Tijdens deze fietstocht zult u merken dat het bestaat. Vanaf de Kakeleye in Vogelenzang fietst u door mooie lanen met villa's en via de duinen naar de bekende badplaats Zandvoort. Daarna rijdt u van Zandvoort naar Noordwijk kilometers lang over een prachtig fietspad net achter de eerste duinenrij. U geniet van een mooi uitzicht over het uitgestrekte duinterrein. In het zuiden komt het pad door een wat bosrijker gebied. Terug naar het noorden ziet u veel bollenvelden en velden met bloemen en vaste planten. Ook als de bollen niet bloeien is het prettig fietsen over de rustige landweggetjes. Als toetje voert de route u langs en over romantische buitenplaatsen.

Praktische informatie

Vlakbij het startpunt ligt Gasterij Leyduin, elke dag open vanaf 10 uur, u komt er langs. Onderweg komt u horecagelegenheden tegen.

De fietstocht is eenvoudig op te pakken vanaf station Zandvoort.
Daar waar mogelijk is gebruik gemaakt van fietsknooppunten.

Startpunt Langs de Kust

Parkeerplaats Kakelye
Manpadslaan 2
2114 BJ Vogelenzang

coördinaten: N52.33790 E4.59210
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) René de Jong.

4 reacties

3 augustus 2022   

foto
Reactie
In de herhaling en nog steeds een topper. Prachtig fietsen door de duinen en langs een binnenmeer met leuke horeca; zie foto. Ook door het oude Zandvoort met zijn gezelligheid en vele terrasjes is erg leuk.
Door Tineke en René

16 juni 2018   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende route, echte aanrader. Door rustig gebied langs bloemenvelden. Dwars door Zandvoort, mooi stadje, met veel terrassen, en dwars door de duinen.
Door Christien

21 april 2018   

foto
Reactie
Drie weken geleden nog geen tulp te zien. Vandaag werden we tijdens de pool getrakteerd op kleur na kleur en geur na geur. Tel daarbij het vogelgezang en de zonneschijn op en dan weet je dat we een prachtdag hadden!
Door Mirjam

9 september 2015   

foto
Reactie
Een heerlijke fietstopper. Door een prachtig duingebied en over verstilde landgoederen. In september geen bollen maar wel mooie bloeiende dahliavelden. Bijvoorbeeld op de foto bij De Zilk. En onderweg ook nog veel gezellige horeca. Het was genieten.
Door René en Tineke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"