Hulzenberg

12 km of 18 km

Startpunt

TOP 't Peeske
Peeskesweg 12
7037 CH Beek Montferland

coördinaten: N51.90320 E6.19815

Introductie

Tijdens deze wandeling maakt u kennis met Montferland, een heuvelachtig bosgebied in het oosten van Gelderland, vlakbij 's-Heerenberg. De route loopt door de zuidrand van het gebied door het Bergherbos en langs de golvende akkers. In de zomer staan deze grotendeels vol met alle soorten koren, doorweven met korenbloemen en kamille. Het hoogste punt van de wandeling is De Hulzenberg. Vanaf de uitkijktoren heeft u een magnifiek uitzicht over de omgeving. Ongeveer halverwege de tocht komt u langs het indrukwekkende Huis Bergh.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar per bus; stap uit bij halte Beek, 't Peeske.

Bij de start zit Uitspanning ’t Peeske.
Onderweg zijn er diverse horecagelegenheden. In 's-Heerenberg: Kasteel Café Heeren Dubbel en Grandcafé De Snor.
In Stokkum: Café ‘t Klaphek. Wie de korte route volgt, kan 't Klaphek (gps’ers: wpt Horeca 3) toch bereiken.
Raadpleeg de websites voor de actuele openingstijden.

Als de ophaalbrug bij Huis Bergh geopend is loopt u een extra stukje over de stadswal. Gps'ers volgen 'Alt Hulzenb'.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Ton Kapinga.

14 reacties

20 april 2024   

foto
Reactie
Hollandsche luchten, vergezichten, bossen, landerijen, berg, uitzichttoren, Kasteel, mooie bomen, veel vogels, rustig, loopgraven, grenspalen en meer. Genoten!
Door Evert Jan

27 april 2023   

Reactie
Bijzonder mooie route door het fraai glooiende Montferlandse landschap.
Als het koren in juni-juli hoog staat vast nog mooier. Ook een goede combinatie van natuur en cultuur; ik vond het kasteel, zijn omgeving en de loopgraven zeer interessant.
Door Ton Kapinga

21 februari 2021   

foto
Reactie
Met 20 graden (!) deze prachtige afwisselende wandeling gelopen. Veel open plekken tussen de velden: heerlijk in de zon. Mooie bossen, leuke klimmetjes, mooie uitzichten, Düffels Möll (in gebruik) en natuurlijk Huis Bergh (helaas gesloten).
Door Marien

14 november 2020   

foto
Reactie
We startten om 9.15 uur met regen. Na 3/4 uur brak de zon door en bleef gedurende de wandeling van 18 km. schijnen. De route was fenomenaal. De beschrijving perfect. Kortom, een kadootje. p.s. vergeet niet de uitkijktoren te beklimmen!
Door Annie en Ben van Lochem

5 november 2020   

Reactie
Prachtige afwisselende route door het Bergher Bos, met de uitkijktoren op de Hulzenberg, langs mooie open velden, kleine dorpjes, mooie korenmolen en kasteel Huis Bergh.
Door Jos Veelen

1 juni 2020   

foto
Reactie
Op een zonnige 2e pinksterdag deze prachtige wandeling gelopen. Afwisselend, na 't Peeske heel rustig en voor het eerst sinds de coronatijd in 's Heerenberg weer op een terras kunnen genieten van thee en koffie.
Voor herhaling vatbaar!
Door Liesbeth Harrewijn

4 april 2020   

foto
Reactie
Op deze zonnige zaterdag de 12km gelopen. Prachtig! Door glooiend landschap met mooi uitzicht en over bospaden, afgewisseld door éénmanspaadjes. Een route maken die voor 99% onverhard is, is een kunstje op zich.
Door Jan en Willy ter Haar

27 oktober 2019   

Reactie
Mooie afwisselende route, met een mooie variatie aan paddenstoelen.
Door Mirjam en Marij

23 februari 2019   

Reactie
Wat een prachtige tocht langs glooiende velden, door mooie bossen en een ver uitzicht vanaf de toren. Door 's Heerenberg is historisch erg interessant. Met 5 sterren op een zonnige februaridag denk je: kan ik in het voorjaar meer sterren geven?
Door Loes en Theo van den Dool

29 januari 2019   

foto
Reactie
Genoten van de diverse wandelpaden, bos, landweggetjes, verhard pad, langs huizen. We hebben erg genoten. We hebben de 12 km gewandeld. Natuurlijk de uitkijktoren beklommen en bij de loopgraven even stil gestaan.
Door Ada en Dirk

4 februari 2018   

foto
Reactie
Een leuk start- en eindpunt. Tevens vonden wij het een mooie afwisselende wandeling die zeer goed beschreven is. Daarnaast is de uitkijktoren een bezoek waard. Een wandeling die wij zeker nog een keer zullen gaan lopen.
Door Saskia en Jan

17 september 2017   

foto
Reactie
Mooie start- en finishplaats. De uitkijktoren is geweldig, ook voor hoogte-vrezers. Golvend landschap met veel afwisseling in bos, boerenland en bebouwing. Vandaag hebben we de inkorting gedaan, en we doen zo snel mogelijk de rest van de route. TOP.
Door Liesbeth en Freek

16 augustus 2017   

foto
Reactie
Mistige start. Al snel de zon en daarmee ook het vakantiegevoel in dit heuvelachtige gebied. Leuke horeca op het binnenplein van Huis Bergh. Op de terugweg hei in bloei, paddenstoelen en zonnebloemen in stroken langs de akkers. Geslaagde wandeldag!
Door Adri Jansen

16 juli 2017   

foto
Reactie
De stilte van het Bergherbos is alom, ondanks ver weg over de glooiingen het monotone geluid van grensverkeer. Huis Bergh met omgeving is de moeite waard; inclusief bezichtiging van tuinen & museum wordt deze wandeling een aantrekkelijk dagje-uit.
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"