Middelpunt van Nederland

17 km

Startpunt

Hotel De Lunterse Boer
Boslaan 87
6741 KD Lunteren

coördinaten: N52.08820 E5.64585

Introductie

Deze afwisselende wandeling gaat door bos en over heide. Onderweg doorkruist u het fraaie natuurgebied Wekeromse Zand met een nog levend stuifzandgebied. U wandelt verder door de afgegraven Goudsberg en stijgt via de informatieve tijdtrap naar het Middelpunt van Nederland. De route is vrijwel geheel onverhard met hier en daar mulle zandpaadjes.

Praktische informatie

De route is ook bereikbaar vanaf station Lunteren.
Hotel De Lunterse Boer is alle dagen, behalve op zondag, geopend vanaf 9 uur.
De tweede helft van de wandeling komt u eerst langs Restaurant de Goudsberg. Let op: deze horeca heeft per seizoen wisselende openingstijden.
Daarna kunt u ook Eethuis 't Hek bezoeken, geopend di t/m za vanaf 11 uur, zo-ma gesloten.
Met dank aan de routemaker(s) Peter de Graaf en Tineke de Graaf en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

11 reacties

6 januari 2024   

foto
Reactie
Een prachtige wandeling op een intens grijze maar droge winterdag, waardoor kleuren vervaagden en allerlei prachtige natuurlijke structuren van kale bomen en half dode begroeiing des te beter zichtbaar was.
Door Cor de Wit

13 december 2023   

foto
Reactie
Gewandeld vanuit De Werelt: een mooie wandeling door de natuur bij Lunteren. Met name het Wekeromse zand is rustig en heeft mooie plekjes, zoals het ven van de foto. Aanbevolen!
Door Aad van Dorp

1 december 2022   

foto
Reactie
Ik liep deze wandeling voor de 3e keer. Mooie natuurwandeling met bossen, heide, klimmetjes en trappen. Hoogtepunt was het middelpunt van Nederland! Met dank aan Peter, mooi weer en leuke groep. Aanrader om te lopen!
Door Evert Jan

20 maart 2022   

foto
Reactie
Wat een heerlijke dag om deze wandeling te lopen. Het Wekeromse zand met die enorme bomen is prachtig. Het is wel even zwoegen over het stuifzand. Grappig om bij het Middelpunt van Nederland te komen.
Door Mieke

13 september 2021   

foto
Reactie
Na 14 jaar (Veluwe Zwerfpad) is het weer genieten in het Wekeromse Zand!
Lunch bij een mooi heideveld en een leuke klim naar het Middelpunt van NL.
Door Frits Talsma

22 januari 2021   

foto
Reactie
Prachtige gevarieerde route. En dat op deze schitterende winterdag. Dat maakte het dubbel genieten.
Door Janneke

5 december 2020   

foto
Reactie
Het is een mooie en leuke route. Met afwisselend landschap en wetenswaardigheden. Het is al eerder gezegd, maar vooral het Wekeromse Zand is prachtig! Op zaterdag ben je niet de enige wandelaar, maar er zijn genoeg stille gedeelten.
Door Marianne en Mieke

29 november 2020   

foto
Reactie
Op deze zonnige winterdag deze route gelopen. Wat een prachtroute! Mooie paadjes, indrukwekkend stuifzand, mooie vergezichten en ook nog wat leuke weetjes onderweg. Perfect beschreven ook.
Door Anne-Marie Blomesath

26 april 2020   

Reactie
Van alle wandelingen die we hebben gemaakt, en dat zijn er best veel, komt deze toch zeker in de top 5. Wat een mooie afwisselende route. Prachtige natuur, m.n. het stuifzand is indrukwekkend. Duidelijke routebeschrijving. Aanrader van jewelste.
Door Jos Veelen

7 september 2018   

foto
Reactie
Wij vonden dit een fraaie en afwisselende route. Bos, heide, zand en akkers wisselen elkaar mooi af. Het werd nooit saai. Vooral het stuifzandgebied is indrukwekkend. Bij de start en onderweg ook nog prima horeca. We hebben genoten.
Door René en Tineke

17 augustus 2018   

foto
Reactie
Een mooie wandeldag. Een pracht wandelgebied. Een uitdagende route. Alleen jammer als je in dit gebied al routes van DMR hebt gelopen dat je vaak over dezelfde paden wandelt.
Door Marion en Fred

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"