Deeneplaat

wandelroute - 6 km

Deeneplaat is een prachtig wandelpad over een voormalige griend in de Brabantse Biesbosch. In dit gebied voert de wandeling door vloedbossen, grienden en ruigten. U kunt er vogels bespieden in hun natuurlijke omgeving of, als u geluk heeft, worden verrast door een ree. In welk jaargetijde dan ook zult u verbaasd staan over de prachtige kleurschakeringen die alleen in de Biesbosch te zien zijn. De rijke flora trekt allerlei insecten aan die op hun beurt weer veel vogels aantrekken.

Praktische informatie

De route begint bij de kleine parkeerplaats Polder Hooge Hof.
Eetcafe Het Bolle Bevertje ligt 3,5km voor het startpunt.
Honden dienen aangelijnd te zijn. De roosterbruggen op de route kunnen een probleem zijn voor honden die niet gedragen willen worden.
Omdat sommige delen van de route modderig kunnen zijn, is stevig waterdicht schoeisel aan te bevelen.

Het is aan te bevelen deze wandeling te combineren met een bezoek aan het Biesbosch MuseumEiland. U kunt er het museum bezoeken, het geeft u een goede indruk van het armoedige leven in de Biesbosch in vroeger jaren. In het vrij toegankelijke restaurant kunt u terecht voor een hapje en een drankje.
Een rondvaart met een fluisterboot behoort ook tot de mogelijkheden.
Het museum is geopend van di t/m vr vanaf 10 uur, za en zo vanaf 11 uur. Van 1 april t/m 31 oktober ook op ma geopend vanaf 13 uur.
U vindt de parkeerplaats van het MuseumEiland op Hilweg 2, 4251 MT Werkendam.

Wilt u nog een route in deze omgeving wandelen? Dan is Pannekoek en Jantjesplaat een aanrader.

Startpunt Deeneplaat

Parkeerplaats Polder Hooge Hof
Deeneplaatweg 4
4251 MS Werkendam

coördinaten: N51.74900 E4.74019
Met dank aan de routemaker(s) Kick Bergsma en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

6 reacties

25 april 2024   

foto
Reactie
Korte, mooie route door een afgelegen gebied. Zeer de moeite waard.
Door Aad van Dorp

7 maart 2022   

foto
Reactie
Vanuit de randstad op weg naar Zeeland wandelden we in deze oase van rust. Wat een weldaad zoveel verlatenheid!
Door Hans en Mirjam

13 mei 2021   

foto
Reactie
Een relatief korte maar o zo mooie gevarieerde route in de Biesbosch. Hier is het genieten met een hoofdletter G van de grote diversiteit aan planten en dieren. Vergeet dus vooral niet je verrekijker en fotocamera mee te nemen.
Door Patrick

14 juni 2020   

foto
Reactie
Een mooie wandeling. Indrukwekkend om te zien waar griendwerkers werkten en in wat voor keten zij sliepen. Onderweg werden we verrast door een kunstig in elkaar gevlochten bloemenslinger.
Door Frank en Conny

12 april 2019   

foto
Reactie
Prachtige dwarsdoorsnede van de natuurhistorische waarde van dit gebied: oude verslonsde delen en oude onderhouden delen, en dat omgeven door water en nog eens water....
Door Ton van Leest

25 juli 2017   

foto
Reactie
Klein maar fijn! Een juweel van een wandeling daar op de Deeneplaat. Vandaag zat ook alles mee. Overal volop bloemen, mooie luchten en regelmatig een zonnetje. Als toetje een bezoek aan het Biesboschmuseum.
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"