Langs Kasteel en Paleis

17 km

Startpunt

NS station Baarn
Stationsplein 68
3743 KM Baarn

coördinaten: N52.20832 E5.28161

Introductie

Het is heerlijk wandelen door het enorme bosrijke gebied ten zuidwesten van Baarn. U hoort, afhankelijk van de wind, soms het gesuis van autowegen. Maar u wandelt de hele route over onverharde en halfverharde paden en door prachtige lanen. Vanaf het station loopt u al snel het bos in. De route leidt u over het landgoed van het statige Kasteel Groeneveld. Via een stukje oranje route wandelt u naar Paleis Soestdijk, waar u een glimp van kunt opvangen. Door het parkbos het Baarnse bos met de prachtige berceau en de enorme vijver keert u terug naar het station.

Praktische informatie

Bent u met de auto, dan kunt u parkeren op het parkeerterrein dat naast De Generaal langs de spoorlijn ligt.

Als u gebruik wilt maken van de horecagelegenheden is het raadzaam vooraf de openingstijden te checken.
In het stationsgebouw is een StationsHuiskamer gevestigd. U kunt er terecht voor een hapje en een drankje.
Eethuys-Café De Generaal ligt vlak bij het station. Een leuke gelegenheid om voor of na de wandeling even langs te gaan.
In Kasteel Groeneveld zit een Grand Café.

Horecatips voor halverwege de route:
Theehuis 't Hooge Erf en Paviljoen Buiten in de Kuil.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en Conny Vink en aan de controleur(s) Jan-Willem van den Hurk.

12 reacties

14 april 2023   

Reactie
Erg mooie route, met alleen in de twee parken mogelijk wat veel honden. Verder veel variatie tussen pure en aangelegde natuur en wat leuke geschiedkundige achtergronden. Goede spreiding van prettige horeca.
Door Jan-Willem

27 juli 2021   

foto
Reactie
Mooie wandeling door bossen en park van kasteel Groeneveld. Leuke horeca onderweg en aan het eind. De berceau is een prachtig stuk om te lopen en met de vijver een mooi eind aan deze wandeling.
Door Ellen Koppendraaier

21 november 2020   

Reactie
Prachtige route langs, inderdaad, kasteel en paleis. Dank zij de informatie in de beschrijving zijn we ook nog wat wijzer geworden m.b.t. onze vaderlandse historie. Prima routebeschrijving die ons, ondanks de bladval, geen problemen bezorgde.
Door Marcel en Ben van Lochem

11 juli 2020   

foto
Reactie
Wat een prachtige route. De bloementuin bij het Kasteel was een echt kadootje. Heel veel bijtjes bij al die prachtige bloemen. Jammer dat ik niet alle foto's kan plaatsen. Deze wandeling krijgt van mij een dikke vijf sterren!!!
Door Ina van der Goot

16 november 2019   

foto
Reactie
Prachtige wandeling! Zeker nu, nu de beukenbomen zo mooi kleuren. Enige nadeel van deze tijd van het jaar is, dat door de afgevallen bladeren de paden soms wat moeilijk te vinden zijn.
Door Renée Kramer

12 mei 2018   

foto
Reactie
Een koninklijke route rond Baarn met mooie beukenlanen en heuvelachtige heidevelden. Op enkele plekken wel erg druk met loslopende honden en atb-ers. Maar gelukkig grote stukken ruimte voor natuur en genieten van zingende vogels.
Door Marion en Fred den Hertog

26 mei 2017   

foto
Reactie
Weer een prima route van 'de mooiste routes'.
De route liep grotendeels door bosrijk gebied wat bij een temperatuur van bijna 30'C geen overbodige luxe is. Het is een route met prima horecastops. Erg leuk!
Volg ons op Facebook @fokkesontour
Door Fokkes on tour

14 februari 2017   

foto
Reactie
Op een met zon overgoten Valentijnsdag deze wandelroute gelopen. Prachtig, maar wel pittig met al die sneeuwresten. Zeer de moeite waard.
Door Lenny en Hans Beumer

30 november 2016   

foto
Reactie
Ook nú zijn de Baarnse bossen mooi en valt er van alles te zien. Prachtige beukenlanen, kasteel en park Groeneveld, heide, en (op afstand) Paleis Soestdijk. Paddenstoelen, afgevallen blad, en mos sprookjesachtig ‘besuikerd’ met een laagje rijp.
Door Wiebe de Bruin

10 november 2016   

foto
Reactie
Door oponthoud op het spoor, liep ik 2/3 van deze prachtige, natte poolwandeling door de herfstbossen alleen op mijn GPS. Het laatste stuk kon ik weer aansluiten. Dat vond ik heel gezellig. Ook voor een warme dag een heel geschikte tocht. Mieke bedankt.
Door Ank de Graaff

10 november 2016   

foto
Reactie
Lange beukenlanen, natte zwarte stammen. Gefilterd licht beschijnt geelgoud voorheen groenig blad. Vorstelijke landhuizen, houten beelden.
Een rode paddenstoel met witte stippen...En modder, veel modder op deze prachtige wandeling! Dank aan Mieke.
Door Leonie

7 december 2015   

foto
Reactie
Genoeg variatie en na regen goed te doen; ook als je na bladval met een beschrijving op pad bent. Mooie lichtval bij deze lage zon!
Door Mirjam Aarsman

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"