Rond Jacoba van Beieren

17 km of 26 km

Startpunt

Sport en Recreatie Wasbeek
Van Alkemadelaan 12
2171 DH Sassenheim

coördinaten: N52.21810 E4.52001

Introductie

Deze kanoroute is zeker geen natuur- maar een cultuurtocht. U ziet hierin hoe de mens het landschap heeft veranderd door ruilverkaveling, het graven van afwateringssloten en de bollenteelt. De route komt langs De Keukenhof en gaat dwars door vele bollenvelden. Via een wat saai kanaal en een, als gevolg van menselijke activiteiten, wat rommelig geworden landschap komt u in Sassenheim. Dwars door deze plaats komt u op de Kagerplassen en via een paar poldersloten vaart u weer naar Lisse.
De Ruïne van het Slot Teylingen, waar ooit Jacoba van Beieren woonde, is een plek om aan te raden.
Het gebied is in elk jaargetijde te bevaren, maar het bloeiseizoen van de bollen is toch de mooiste tijd, van begin april tot begin mei. In de nazomer zorgen gladiolen, dahlia's en andere bloemen voor kleur.

Praktische informatie

Onderweg is er weinig bereikbare horeca.

Veel sloten zijn voor motorvaart verboden en in dit gebied van duidelijke naam voorzien.
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"