Langs Schadde en Schoppe

12 km

Startpunt

Picknickplaats hoek Corleseweg/Korenburgerveenweg
Tegenover Corleseweg 53
7119 AA Winterswijk Corle

coördinaten: N51.97030 E6.65346

Introductie

Langs Schadde en Schoppe is een gevarieerde wandeling in de buurtschap Corle bij Winterswijk in de Achterhoek. U loopt over een fraai pad langs de rand van het Korenburgerveen en hebt een mooi uitzicht op waterbekkens, die recent zijn aangelegd in het kader van een natuurherstelproject. Hier vindt u nog stukjes heide, waar men vroeger zoden (schadden) afstak die als brandstof gebruikt werden. De route voert verder langs twee rustpunten midden in de natuur over bospaadjes en zandweggetjes naar landgoed 't Mentink. U ziet hier prachtige boerderijen, waarvan de meeste een Schoppe hebben. Dit is een soort open schuur, waarin het boerengereedschap wordt bewaard. Door bos en weiland, langs heideveldjes en enkele verscholen vennetjes wandelt u over de Dollemansweg, omzoomd door hoge bomen, terug naar de picknickplaats.

Praktische informatie

U kunt de auto voor het groene hek op het gras parkeren. Dat is aan het begin van de Korenburgerveenweg.

Al snel na de start wandelt u langs Minicamping 't Voorde met terras. Geopend vanaf april t/m september.
Even verderop kunt u bij de boerderij terecht voor ijs. Voor informatie kijkt u op Blij van de boerderij.
Na 4km ligt aan de rechterkant van de klinkerweg Terras Krosenbrink, een prachtig rustpunt midden in de natuur. Vanaf begin mei t/m eind september dagelijks geopend. In april en oktober alleen op vrijdag, zaterdag en zondag open.
Na circa 7 kunt u pauzeren bij Gastgalerij Ankomm'n. Kijk op de website voor de actuele openingstijden.
Met dank aan de routemaker(s) Jan ter Haar en Willy ter Haar en aan de controleur(s) Mieke Timmer en Janneke van de Bunt.

3 reacties

29 april 2024   

Reactie
Mooie wandeling waarbij voor ons bekende stukken op een andere wijze met elkaar zijn verbonden. Jammer van de circa 1,5 km geasfalteerde weg, dat maakt net dat we 4 i.p.v. 5 sterren toekennen. Er is overigens geen alternatief voor het asfalt.
Door Leo en Lilian

23 april 2024   

foto
Reactie
Genoten van deze mooie nieuwe route. Na een stukje fietspad kom je al snel in het prachtige Korenburgerveen. Je wandelt over graspaden, door bosjes en langs akkers. Verrassend is ook het stukje over landgoed Nieuw Sligts. Een echte aanrader!
Door Janneke

23 april 2024   

foto
Reactie
Wat een prachtige wandeling! De natuur zag er zo mooi en fris uit. Er bloeide al veel brem. Het uitzicht over de waterbekkens in het Korenburgerveen was een plaatje. Op de foto een oude schoppe.
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"