Keijenhurk

wandelroute - 13 km of 16 km

Op deze verrassende wandeling loopt u vanuit het centrum van Middelbeers via de Kuikseindse Heide naar de Landschotsche Heide, waar u kunt genieten van prachtige uitzichten over de heidevennen Keijenhurk, Berkven, Kromven en Wit Hollandven.
Via natuurgebied de Aardbossen, met zijn sierlijk meanderende Groote Beerze, wandelt u weer terug naar het beginpunt

Praktische informatie

Het beste parkeert u op het Doornboomplein.
Het startpunt is ook bereikbaar met de Arriva lijndienst vanuit Tilburg en Best, helaas niet in het weekend. U stapt uit bij halte Hertog Janstraat en loopt dan in enkele minuten via het Doornboomplein naar het startpunt.
Met een kleine aanpassing vindt u halverwege horeca bij Staminee Den Eigenwijze.
Horeca: klik op de linkjes voor de actuele openingstijden.
Grand Café De Beerze.
Staminee d'n Eigenwijze.
Denk aan waterdichte schoenen tijdens de natte perioden!

Startpunt Keijenhurk

Hotel Grand Café De Beerze
Doornboomstraat 22
5091 CB Middelbeers

coördinaten: N51.46680 E5.25002
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Bommel, Ellen van Riel en Frans van Riel en aan de controleur(s) Niek Sanders.

11 reacties

15 februari 2023   

foto
Reactie
Begin stuk van deze route is nog rommelig ten gevolge van de reconstructie van De Beerze. Natuurherstel zal er zeker voor zorgen dat dit ook een mooi stuk wordt. De omgeving van de vennen is erg mooi.
Door Niek Sanders

30 januari 2022   

Reactie
Het eerste deel van de route (ca 6km) gaat grotendeels over paden die ook gebruikt worden door mountainbikes; een deel is ook officieel mountainbike pad. De resterende 10km was rustig en prachtig! Wellicht eerste deel van de route opnieuw uitzetten...
Door Berno

24 oktober 2021   

Reactie
Heel mooie route en met zonnig weer gelopen, horecatip onderweg (200 meter van de route) staminee De Eigenwijze. Heerlijke koffie en goede lunchkaart.
Door Rudi

24 oktober 2018   

Reactie
Heerlijk gewandeld over heidevelden, langs varenbossen, prachtige bomen in herfsttooi en grote vennen. Ruimte, stilte en de frisse wind en daarboven prachtige herfstluchten. En tot slot een heel eind langs de kronkelende Groote Beerze gelopen.
Door Loes en Theo van den Dool

22 juni 2018   

foto
Reactie
Vandaag met een gezellige groep enthousiaste wandelaars deze mooie wandeling langs de vier Beerse vennen gelopen en heerlijk geluncht bij de uitkijktoren. Na afloop samen gezellig nog een heerlijk biertje gedronken in de Doornboom. Een aanrader.
Door Franske

22 juni 2018   

foto
Reactie
Met een gezellige groep de wandelpool meegelopen o.l.v. Frans. Er is geen zonnetje voor nodig om toch volop te genieten van het Brabantse land. Iedereen enthousiast en dat zegt genoeg !
Door Geert

8 november 2017   

Reactie
Prachtige wandeling. Erg afwisselend. Af en toe mooie eenmanspaadjes. Jammer dat in de meeste vennen bijna geen water aanwezig was. Maar hiervoor treft de routemakers geen blaam.
Door M.F. Sinke

27 mei 2016   

foto
Reactie
Heel mooie wandeling! Gevarieerd landschap, het gedeelte langs de Grote Beerze vond ik het mooist, een prachtige beek.
Door Arie Kooy

1 januari 2016   

foto
Reactie
De kale, moerassige broekbosjes tonen, anders dan in de zomer, de meanderende Grote Beerze in al zijn bescheiden pracht. De heidevelden kaal maar imposant! Verwilderde rabatbosjes tonen hun ondoordringbaarheid. De Blauwe Kiekendief ving een veldmuis.
Door Ton van Leest

17 april 2015   

foto
Reactie
Met een gezellige groep deze prachtige wandeling gelopen: lekker lentezonnetje, mooie vennen en bossen, een meanderend riviertje, goed begaanbare paden en dat allemaal dicht bij huis! Een aanrader voor ieder jaargetijde.
Door Geert

17 april 2015   

foto
Reactie
Vandaag met een gezellige groep deze mooie afwisselende wandelpool Keijenhurk gedaan. Een echte aanrader. Na de wandeling met z'n allen nog even heerlijk nagenoten op het schitterende terras van De Doornboom.
Door Franske

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"