Biesland en Balij

wandelroute - 18 km

Deze lijnwandeling gaat van het NS station Delft naar Zoetermeer. Na een korte route door de bezienswaardige binnenstad, wandelt u het groene hart in. U komt door de prachtige natuur- en recreatiegebieden tussen de beide steden. Er is van alles te vinden voor een heerlijk dagje uit, een parel van schoonheid in de dichtbebouwde Randstad. Helaas is verkeersgeluid niet te vermijden, maar dat is onvermijdelijk in de randstad. Achtereenvolgens doorkruist u het Delftse Hout, Bieslandse Bos, De Balij en ook het schitterende Westerpark in Zoetermeer. Natuurlijk is het aangelegde natuur, maar u zult er volop genieten van de vele planten en watervogels die u onderweg zult zien. De route maakt regelmatig gebruik van graspaden, daar kan het soms modderig zijn. Op de halfverharde paden kunnen, als het veel heeft geregend, grote plassen liggen.

Praktische informatie

De wandeling gaat van NS station Delft naar lightrail station Zoetermeer Voorweg Laag.
Parkeren is moeilijk in Delft, in Zoetermeer is het veel gemakkelijker. Het is te overwegen om te parkeren in Zoetermeer, bij tramhalte Zoetermeer Voorweg Laag. U treint dan via Den Haag naar het startpunt in Delft.

Horeca vindt u uiteraard in Delft meer dan genoeg. Onderweg zijn er ook mogelijkheden. In het Delftse Hout komt u over het terrein van Partycentrum Knus, klik op de link voor de openingstijden.
In Klein Delfgauw komt u langs Café du Midi, door de week geopend van 10 tot 23 uur, in het weekend van 9 - 23 uur.
In Nootdorp loopt u bijna tegen Brasserie de Balije Tuin aan. Misschien een moment voor een pauze. Brasserie De Balije Tuin

Startpunt Biesland en Balij

NS station Delft
Van Leeuwenhoeksingel 41
2611 AC Delft

coördinaten: N52.00670 E4.35621
Met dank aan de routemaker(s) Kees Bakx en aan de controleur(s) Angelique Meijer.

4 reacties

6 juli 2024   

foto
Reactie
Na een mooi stukje door het centrum van Delft de natuur in. Op zich best mooi en afwisselend, maar te veel geluidshinder ervaren van het verkeer eerst op de A13 en later op de A12. Daarom slechts 3 sterren.
Door Angelique

11 maart 2022   

Reactie
Verrassend mooie wandeling, eerst door Delft en dan door heel verschillende stukken (nieuwe) natuur. De horeca is het noemen waard, vooral het terras van Knus ligt prachtig aan het water.
Door Josephine

22 september 2019   

Reactie
Prachtige wandeling door verschillende natuurgebieden. In deze tijd van het jaar is het alleen maar groen, maar ik denk dat deze wandeling in voorjaar/zomer - wanneer kruiden/bloemen in bloei staan - wel 5 sterren waard is.
Door Angeline

2 februari 2018   

foto
Reactie
Een verrassende wandeling door al die nieuwe natuur in Het Groene Hart. Ook wel een paar stukjes die wat minder mooi zijn, vlak na Delft en voor Zoetermeer. Maar ondanks dat toch vier sterren waard!
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"