De Ley

21 km

Startpunt

Natuurpoort Roovertsche Leij
Gorps Baantje 1
5051 PX Goirle

coördinaten: N51.48760 E5.05350

Introductie

De Ley is een mooie fietstocht die begint en eindigt aan de rand van Landgoed Gorp en Roovert, een van de grootste landgoederen van Midden-Brabant. U fietst vele kilometers door bos en hei en komt via boerenweggetjes in het oude plaatsje Hilvarenbeek en het dorp Goirle. In Hilvarenbeek kunt u de benen strekken op een van de gezellig terrasjes op het Vrijthof, het centrale plein met de grote kerk. Ook zijn er meerdere musea te bezoeken. Zo kunt u een speciaal biertje proeven in Museumbrouwerij De Roos of een bezoekje brengen aan de 'Dorpsdokter' met zijn kruidentuin. In Goirle kunt u even de route verlaten om rond te neuzen in het winkelcentrum en te genieten op een van de vele terrasjes.

Praktische informatie

Het startpunt Natuurpoort Roovertsche Leij is een horecagelegenheid. U vindt daar volop parkeergelegenheid en informatie. U kunt er ook overnachten.
Horeca vindt u verder in Gorp (De Nieuwe Hoef is open op za en zo), in Hilvarenbeek rond het Vrijthof en in Goirle bij het winkelcentrum.
De route is goed te combineren met de fietsroute Bockenreijder (24km), die in Hilvarenbeek start.
Met dank aan de routemaker(s) Jan van der Sman en aan de controleur(s) Patrick van Kempen.

2 reacties

8 augustus 2019   

foto
Reactie
Leuke fietsroute. In Hilvarenbeek een tussenstop gemaakt bij De Dorpsdokter. Binnen kun je oude instrumenten en oude rolstoelen e.d bekijken. Leuk. Er naast ligt een mooie kruidentuin! Na afloop gegeten bij Natuurpoort Roovertsche Leij: Aanrader.
Door JvG

24 mei 2017   

foto
Reactie
Leuke gevarieerde en duidelijk beschreven fietsroute in een bosrijke omgeving.
Leuke gezellige pauzeplekken op de Hilvarenbeekse Vrijthof en de natuurpoort op Gorp en Rovert.
Door Ellen en Frans

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"