Parken in Amsterdam

wandelroute - 15 km

Tijdens deze ontdekkingstocht door Amsterdam kunt u zien hoeveel groen deze bruisende stad te bieden heeft. U komt maar liefst door vier van de vele parken die de stad rijk is. Om in alle parken te komen maakt u in totaal heel wat kilometers. Al wandelend krijgt u een indruk van de verschillende wijken en buurten en komt u langs vele interessante plaatsen. Na het drukke centrum met historische gebouwen en de winkelstraten komt u in het Vondelpark, het meest populaire park van de stad. Door de Schinkelbuurt gaat u naar het Rembrandtpark in Amsterdam Nieuw-West. Het statige Erasmuspark ligt in stadsdeel Bos en Lommer. Daarna is er een cultuuromslag, want u loopt over een multiculturele winkelstraat en markt. Wat volgt is een groene zone in een jaren 50-wijk en de route gaat verder over het oude spoortraject langs een tuinpark. Na het terrein van de Westergasfabriek en het Westerpark komt u bij de Haarlemmerpoort. Door de overbekende Haarlemmerdijk en -straat met vele winkeltjes wandelt u terug naar het station.

Startpunt Parken in Amsterdam

NS station Amsterdam Centraal
Stationsplein 15
1012 AA Amsterdam

coördinaten: N52.37883 E4.90052
Met dank aan de routemaker(s) Mirjam Aarsman en aan de controleur(s) René de Jong.

5 reacties

4 oktober 2022   

foto
Reactie
Interessante en gevarieerde stads- en parkwandeling. Verrassend veel groen in Amsterdam. Rondom de Westergasfabriek veel aparte unieke horeca en gezelligheid. En in Amsterdam onderweg hier en daar een museum... leuk.
Foto: doorkijkje in Vondelpark.
Door René en Tineke

30 januari 2021   

foto
Reactie
Wat een fijne en afwisselende wandeling! De beleving van de vele herkenbare Amsterdamse plekjes en de passages van de verrassend fraaie en groene parken. De perfecte routebeschrijving met vele wetenswaardigheden geven dit alles een extra meerwaarde.
Door Piet Laan

31 augustus 2018   

Reactie
Wat hebben wij genoten van de wandelingen in vier parken in Amsterdam. Alle parken zo heel anders gezien. Wat is er nog veel groen in deze prachtige stad. Complimenten ook voor de duidelijke beschrijving. Een aanrader!!!
Door Joke en Arie van 't Hoff

7 januari 2018   

foto
Reactie
Gezellig wandelen door Amsterdam met dit mooie weer. Vooral in het Vondelpark waren veel wandelaars, trimmers, fietsers en fitnessers. Geen foto van een park, maar wel een schitterend doorkijkje aan het begin van de wandeling.
Door Mieke Timmer

8 maart 2015   

Reactie
Fijne route, die op deze zonnige zondag, echt genieten was. Allemaal uitgelaten mensen op de eerste lekkere dag van het jaar.
Door Hubert en Michel

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"