Landgoed Baest

wandelroute - 11 km

Deze wandeling voert u over het prachtige Landgoed Baest, dat in 1997 de Brabantse monumenten prijs won en tevens werd uitgeroepen tot Brabants mooiste landgoed. Nadien heeft het zeker nog aan schoonheid gewonnen. Vooral de strakke herstelde lanen van de zogenaamde ganzenpoot en de slingerende paden langs de Groote en Kleine Beerze zijn een genot voor elke wandelaar. Ook wandelt u over de in 2014 ingerichte natuurbegraafplaats, waar uiteraard rust en stilte heersen.
Al met al een dot van een wandeling.

Praktische informatie

Het beste benadert u Kattenbergseweg in Middelbeers via de provinciale weg Hilvarenbeek - Oirschot, de N395. Er is nl. ook nog een stukje Kattenbergseweg aan de andere kant van het Wilhelminakanaal maar helaas is daar geen brug meer. Op de parkeerplaats van 't Bèrs Kuiltje is voldoende ruimte.
Vanaf bushalte Heiakkerweg in Middelbeers wandelt u in een kwartier naar het startpunt.
Honden zijn toegestaan mits aangelijnd, maar men kan uit respect beslist niet met de hond over de begraafplaats. Voor hondenbezitters is daarvoor in de tekst een alternatief beschreven. Ook voor de GPS-ers is hieraan gedacht.
Misschien bent u wel nieuwsgierig geworden, kijk dan eerst even op de site van Landgoed Baest. Diverse filmpjes laten zien wat er allemaal te beleven valt.
Een middel tegen insecten is aan te bevelen.

Startpunt Landgoed Baest

Parkeerplaats 't Bèrs Kuiltje
Kattenbergseweg
5091 Middelbeers

coördinaten: N51.48200 E5.24040
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Niek Sanders.

17 reacties

13 april 2024   

foto
Reactie
Half april, 24º, zon en heel veel lentegroen. En dan 'Landgoed Baest' lopen. Natuurlijk even wegdromen op HET genietbankje en luisteren naar het kabbelend water van de Beerze en uitbundige vogelzang. Een mooiere combinatie kunnen we niet bedenken!
Door Harm en Tiny

22 mei 2023   

foto
Reactie
Mooie wandeling in een mooie omgeving.
Door Niek Sanders

4 maart 2023   

foto
Reactie
Vandaag heerlijk rond gebanjerd, op het voor mij wel mooiste Landgoed van Brabant. Ook de 4 Beerze riviertjes waren weer redelijk gevuld. Vooral ook erg genoten van de stilte, de rust en niet te vergeten de prachtige visvijver. Een heerlijk middagje.
Door Franske

12 november 2022   

foto
Reactie
Vandaag met een leuke groep deze mooie wandeling gelopen. Als je van stilte en rust in de natuur houdt, ben je hier op je plek. Niet voor niets noemen de routemakers dit een dot van een wandeling. Een aanrader.
Door Franske

14 oktober 2022   

foto
Reactie
Ondanks het miezerweer een mooie tocht met een wandelpool van Frans van Riel door Langoed De Baest. Momenteel veel paddestoelen in deze beginnende herfst. Echt een wandeling om in andere weersomstandigheden nog eens te lopen. Rust, Natuur, Cultuur.
Door Wilma

7 november 2021   

foto
Reactie
(Op aanraden van Frans) gewandeld en genoten van de prachtige omgeving. De herfst zorgt voor een extra dimensie, wat een kleurenpracht. Prachtige beukenlanen in combinatie met de kronkelende Beerze maakt het geheel een echte aanrader.
Door José en Wim

14 maart 2021   

foto
Reactie
Prachtige wandeling, genieten. Wat verder in het voorjaar gaan we weer.
Door Elly Pullens

5 maart 2021   

foto
Reactie
In elk seizoen een route met een hoge X-factor! Zelfs deze gekruiste bomen geven aan hoe aantrekkelijk hij is. Ook nu, zelfs zonder uitbundig zomers groen, maar begeleid door de kabbelende, soms snelstromende meanderende Beerze, een genietwandeling.
Door Harm en Tiny

6 september 2020   

Reactie
We liepen deze prachtige stille wandeling vandaag.
Door Jannie Landa

14 augustus 2020   

Reactie
Een werkelijk prachtige wandeling door een "sprookjesbos". Ondanks de warmte goed te doen, omdat er veel beschutting is op deze route. Ik ga deze wandeling zeker nog eens doen als er meer water door de beken stroomt!
Door Susan

26 juni 2020   

foto
Reactie
Ondanks de hoge temperatuur toch erg genoten van deze mooie gevarieerde wandeling. De routemakers noemen het niet voor niets een dot van een wandeling. Na afloop nog even nagenoten op Boerderijterras De Schelft. Al met al weer heerlijk dagje.
Door Franske

3 juni 2020   

foto
Reactie
Vijf sterren met een gouden randje! Het is er zó groen en zó mooi. Héél veel varens, slingerpaden en meanderende beekjes. Laat je vooral verleiden plaats te nemen op het bankje bij de vistrappen. Let wel: dat kost je dan wel een uurtje extra! :-)
Door Harm en Tiny

17 mei 2020   

foto
Reactie
Prachtige wandeling door een heel mooi natuurgebied. Wel enigszins lek gestoken door de muggen, maar dat mag de pret absoluut niet drukken. Indrukwekkend einde van de tocht door de natuurbegraafplaats.
Door Nicole en Kees

15 mei 2020   

foto
Reactie
Waarschijnlijk de mooiste route die ik ooit gelopen heb, en dan zo dicht bij huis.
De stilte is hoorbaar, de rust is voelbaar.
Hulde aan de routemakers Frans en Ellen.
Door Geert

15 mei 2020   

foto
Reactie
Super mooie route. Veel afwisseling van paden om te belopen. Waaierende naaldbomen die je in een sprookjeswereld doen wanen. Een heerlijk bankje bij de vistrappen. En veel vogels, maar ook stilte. Een prachtige laatste rustplaats in de natuur.
Door Nico en Corry

15 mei 2020   

foto
Reactie
Een erg mooi en gevarieerd landgoed. Genietend langs de Groote en Kleine Beerze, het kan niet op. Men vindt er vooral rust en stilte. Ook de prachtige lanen met hier en daar een glimmende rode beuk maken de wandeling af. Een regelrechte aanrader.
Door Riekske

3 mei 2020   

foto
Reactie
Wat een prachtige wandeling met kronkelende paden, mooie lanen en een meanderende beek. Wij liepen deze zeer rustige route op een mooie zomerdag. Kortom een magnifieke omgeving.
Door Bert Spanjaard

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"