Rosendael

13 km of 17 km

Startpunt

Parkeerplaats kasteel en park Rosendael
Beekhuizenseweg 4
6891 CZ Rozendaal

coördinaten: N52.00830 E5.96676

Introductie

De wandeling begint in het bekengebied van het dorp Rozendaal. Daarna is het al snel klimmen tegen de stuwwallen op. Door de bossen wandelt u naar het Rozendaalse veld, een uitgestrekt glooiend terrein dat een beeld geeft van de ruige Veluwse heidevelden. Momenteel groeit er meer pijpenstro dan heide, maar dat benadrukt juist de ruigheid van het gebied. Via smalle paden doorkruist u het Rozendaalse veld. Op de terugweg voert de route door de oude bossen die bij Kasteel Rosendael behoorden. Ook dan gaat het niet alleen heuvelafwaarts.

Praktische informatie

Het startpunt is met de stadsbus vanuit Arnhem bereikbaar, halte Rozendaalselaan.
Onderweg is op deze route geen horeca.
Bij het start- of eindpunt vindt u horeca in de Orangerie Rosendael of in het kasteelcafé van april t/m oktober geopend van 11 – 17 uur op vrijdag en in het weekend. Zie voor de mogelijkheden van kasteel- en tuinbezoek de site van Kasteel Rosendael.
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en aan de controleur(s) Tineke Hirschler.

12 reacties

28 april 2024   

foto
Reactie
Een hele mooie, afwisselende route. We hebben helaas geen wild gezien, maar daarvoor was het misschien net iets te druk hier en daar. Deze wandeling is een fijne variant op De Weidse Blik.
Door Marien

5 februari 2024   

foto
Reactie
Je kan hier lekker uitwaaien op het Rozendaalse Veld, zeker op deze winderige dag. Het Rozendaalse Veld is ook in dit jaargetijde zeer de moeite waard. In het bos veel ondergroei van rode bosbes waar je lekker van kan snoepen.
Door Tineke Hirschler

13 december 2023   

foto
Reactie
Liep vanaf station Velp rondje van 20km. Wat een variatie van mooie landgoederen, prachtige bossen en uitgestrekte heidevelden. Wat een rust en ruimte. In deels regen geen kip gezien. Wel veel water overal en hoge waterstanden in beken en meren!
Door Evert Jan

4 februari 2023   

foto
Reactie
Prachtige route met af en toe pittige klimmetjes. Beklimming uitzichttoren de moeite waard. Prima koffieadres in het kasteel (alleen op vrijdag en in het weekend geopend).
Door Ben en Marcel van Lochem

26 april 2022   

Reactie
Wat een super mooie route is dit. Prachtige beukenlanen en enorme heidevelden. Dit is echt een van de Mooiste routes.
Door Marion en Fred

6 mei 2021   

foto
Reactie
Fantastische wandeling door afwisselend landschap. Bossen, heidevelden, zandverstuivingen. De langere lus voegde voor ons gevoel niet veel toe. De A50 is regelmatig goed hoorbaar, maar 5 sterren dubbel en dwars waard!
Door Margreet

18 augustus 2020   

foto
Reactie
Mooie wandeling met prima weer. Landgoed, bossen, bloeiende heide en af een toe een klimmetje. Heerlijk wandeldag met dank aan Cecile en leuke groep!
Door Evert Jan

14 juli 2020   

Reactie
Prachtige wandeling, lekker genieten van de rust en de natuur. Zelfs een kudde wilde zwijnen gezien.
Door Marij

21 november 2018   

foto
Reactie
Een mooie Veluwe-route met ruim 200 hoogte meters, mooie uitgestrekte heide velden en de mooiste beukenlaan van de Veluwe. Daarnaast natuurlijk genieten van kasteel Rosendael en de Emma Piramide.
Door Marion en Fred

7 april 2018   

Reactie
Een heerlijke wandeling door mooie bossen en uitgestrekte heidevelden. En af en toe een stevig klimmetje. Het was genieten met volle teugen!
Door Marielle

6 oktober 2017   

foto
Reactie
Ondanks de buien en de af en toe zeer natte paden was het genieten op het Rozendaalsche Veld. Alle 12 wandelpoolers konden zitten bij de brandtoren.
De bezichtiging van het favoriete kasteel van de hertogen van Gelre was de moeite waard. Bedankt Janneke!
Door Frits Talsma

19 mei 2017   

foto
Reactie
Een super mooie wandeling over prachtige oneindige Beukenlanen en mooie heidevelden. Een top wandeling met heel veel hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk).
Door Marion en Fred den Hertog

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"