Oude Buurtschappen

12 km

Startpunt

Streekmuseum De Wemme
Burg. Tonckensstraat 49
7921 KB Zuidwolde

coördinaten: N52.66679 E6.41817

Introductie

Vanaf het streekmuseum De Wemme wandelt u door de mooie omgeving van het Drentse dorp Zuidwolde. De route leidt u door eeuwenoude gehuchten: Steenbergen, het beschermde dorpsgezicht van Ten Arlo en Lubbinge. Geniet van hun prachtige Saksische boerderijen. Midden in het Faliebergbos komt u langs een uniek openluchttheater gelegen aan de voet van een hoge heuvel. U wandelt over deels verharde en onverharde paden door bospercelen en u komt over de Ten Arloër esch.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar met bus 31 Hoogeveen - Ommen, halte De Marsen.
In verband met hondentrainingen in het bosje tegenover de Zuiderhof kunt u op zaterdag het beste de routeverkorting nemen bij nummer 2.

De wandeling begint bij het streekmuseum De Wemme. Het museum is geopend vanaf het museumweekend t/m de laatste zaterdag van de herfsvakantie noord, di t/m vr 10 - 17 uur en za 13.30 - 17.00 uur.
Onderweg komt u eetcafé Zuiderhof en een camping met horecagelegenheid tegen, deze zijn niet altijd geopend. Neem dus zelf iets te eten of te drinken mee.
Met dank aan de routemaker(s) Jan en Roelie Rozema en aan de controleur(s) Anno Jansen.

5 reacties

13 maart 2022   

Reactie
Omgeving is absoluut prachtig en er zitten mooie en rustige stukken tussen.
Echter, voor ons teveel lawaai (snelweg), te veel fietsers (asfalt)
en aan het einde weer over paden die je al bewandeld had.
Door Jannie

10 augustus 2021   

foto
Reactie
Mooie en gevarieerde route. Het meest verrassend was het deel door het volkstuinencomplex met fruitbomen en vlindertuin.
Door Ellen Kamphuis

26 december 2020   

foto
Reactie
Een mooie wandeling door een zeer gevarieerde omgeving. Telkens weer een ander soort omgeving en ook andere soorten paden. Dus zeker de moeite waard!
Door Aad en Maaike van Dorp

31 mei 2020   

Reactie
Prachtige route, via de omschrijving heel goed te volgen. Vergeet niet af en toe stil te staan bij de bijzondere omgeving waarin je loopt.
Door Niels Smulders

21 april 2015   

foto
Reactie
Een prachtige tocht! Ondanks het betrekkelijk kleine oppervlak waarover de route de wandelaar voert, is er van veel afwisseling te genieten. Leuke (bos)paadjes, weidse uitzichten, prachtige oude boerderijen.
Door Egbert Klasens en Luuk Jacobs

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"