Blesdijkerheide

15 km of 20 km

Startpunt

Restaurant Pieter Poot
Steenwijkerweg 119
8397 LC De Blesse

coördinaten: N52.83795 E6.04984

Introductie

Blesdijkerheide is een gevarieerde wandeling in het gebied ten zuiden van Wolvega. De wandeling begint in de Blesdijkerheide, een natuurgebied nabij De Blesse. Daarna wandelt u naar de vallei van de Linde, met eerst een stukje natuur en later een weg en een fietspad langs het water. U eindigt ten oosten van de A32, waar u langs het natuurgebied de Catspolder loopt met uitzicht op de Pieter Stuyvesantkerk. Een groot deel van de wandeling gaat over rustige verharde wegen en fietspaden.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar met bus 76 Steenwijk-Marknesse, bushalte Spin (alleen ma t/m vr).
De openingstijdens van het restaurant Pieter Poot vindt u op de website
Onderweg is geen horeca.
In het natte seizoen is hoog waterdicht schoeisel een must.
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Egbert Klasens en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

6 reacties

22 april 2023   

foto
Reactie
Een wandeling door vermoedelijk één van de minst bekende natuurgebieden in Nederland. Na een stevig (maar zeker niet vervelend) stuk over rustige asfaltwegen volgen zeer mooie stukken langs de vogelrijke Linde en Catspolder. Zeer de moeite waard!
Door Aad van Dorp

30 mei 2021   

foto
Reactie
Op deze prachtige dag hebben we genoten van deze heel mooie wandeling door mooi bos en door de fraaie Lindevallei. Wat een vogelzang, wat een rust en stilte en wat is er hier veel in de natuur te zien!
Door Monique en Dick

19 maart 2021   

foto
Reactie
Leuke wandeling met in het begin mooi bos, een ven en heide. In de routebeschrijving wordt een gezellig bankje getipt als je het bos uitkomt. Aanrader! Daarna veel asfalt. Wij hadden wel hoge schoenen nodig voor het natte deel langs de rivier.
Door Ellen Koppendraaier

8 maart 2021   

Reactie
Heel mooie wandeling, bossen en vergezichten vanuit de Stroomkant, en prachtig pad langs de Linde en stil gestaan bij het monument werkkamp 'It Petgat’!!
Door Johan Knoester

25 maart 2017   

Reactie
Een prachtig bosgebied en dan de vallei van de Linde. Een prachtig riviertje waar je een heel eind langs loopt. Neus in de wind en de zon erbij! We hebben enorm genoten van deze schitterende wandeling.
Door Loes en Theo van den Dool

22 februari 2015   

foto
Reactie
Mooie luchten langs de Linde, prachtig en verrassend!
Door Gina

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"