WielenWaal

fietsroute - 20 km of 50 km

WielenWaal is een gevarieerde fietsroute met als middelpunt de rivier de Waal. Fietsend door dromerige Betuwse dorpjes en Nijmegen, 'de oudste stad van Nederland', ontdekt u hoe mooi deze streek is. In het voorjaar kunt u genieten van de bloesempracht en in het najaar van de oogst. De prachtige vergezichten vanaf de dijk en de vele wielen (kolken) maken het plaatje compleet.

Praktische informatie

Parkeren kunt u op de parkeerplaats van de bibliotheek, Schweizerpark 2, Zetten.

Naast het startpunt Restaurant Brave Hendrik in Zetten is er voldoende horeca langs de route. Een uitschieter is Slot Doddendael in Ewijk. Bijna aan het eind in Hemmen vindt u Pannenkoekenboerderij aan de Linge.

Wanneer u in Nijmegen op het terras gaat zitten dient u uw fiets in een van de fietsrekken of in een van de gratis fietsenstallingen te parkeren, alle fietsen daarbuiten worden meegenomen door de AFAC (Algemene Fiets Afhandel Centrale). De fietsenstalling Plein 44 ligt nagenoeg op de route. Zie in de beschrijving bij nummer 4.

Op de zaterdagen en maandagen is het erg druk in Nijmegen i.v.m. de marktdag. U hebt de kans dat het wat moeilijk is tussen de marktkramen door te komen.
Enkele fietssluizen kunnen voor tandems en fietskarretjes problemen opleveren.

Startpunt WielenWaal

Brave Hendrik
Hoofdstraat 2
6671 CB Zetten

coördinaten: N51.92800 E5.71419
Met dank aan de routemaker(s) Gert en Corrie Meurs en aan de controleur(s) Gonnie Bergman.

2 reacties

24 juni 2019   

foto
Reactie
Echt een tocht om met dit warme weer te fietsen. Lekker op de dijken langs de rivier, regelmatig over een brug. Wat zijn er daar veel bij Nijmegen! Slot Doddendael is iets heel anders, maar prachtig en nu helemaal omringd met berenklauwen.
Door Mieke

3 oktober 2015   

foto
Reactie
Mooie route met heel veel vergezichten als je op de dijken rijdt. Genieten van het landschap en het vele moois wat Nederland te bieden heeft. Het slot Doddendael is zeker een bezoekje waard.
Door Marjan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"