Utrechtse Heuvelrugtoer

fietsroute - 49 km of 69 km

De Utrechtse Heuvelrugtoer is een tocht vol variatie. Over landwegen en fietspaden fietst u door het zuidoostelijke deel van de Utrechtse Heuvelrug. U kunt genieten van mooie boerderijen, bossen en heide. De Gelderse vallei wordt 'aangeraakt'. Onderweg komt u diverse picknickplaatsen en horecagelegenheden tegen.
De langere variant voert u onder andere langs de Langbroekerdijk met lintbebouwing. Hier staan veel karakteristieke boerderijen waarvan sommige honderden jaren oud zijn.

Praktische informatie

Voor de ingang van Kasteel Amerongen vindt u aan de overzijde van de weg een groot parkeerterrein.
Kasteel Amerongen is jarenlang gerestaureerd en opengesteld voor bezichtiging. Klik voor de openingstijden op de link.

Vlak na de start passeert u Restaurant Buitenlust. U komt vlak langs Bosrestaurant Overberg.

Startpunt Utrechtse Heuvelrugtoer

Parkeerterrein Kasteel Amerongen
Drostestraat 20
3958 BK Amerongen

coördinaten: N51.99730 E5.45911
Met dank aan de routemaker(s) Marga Verhagen en Jan Verhagen en aan de controleur(s) Marcel Steen.

3 reacties

17 mei 2022   

foto
Reactie
Een fijne fietstocht door deze streek. Mooie fietspaden door de Utrechtse Heuvelrug. Het 'buitengebied' is heel anders. Veel boerderijen met verschillende soorten luiken. De Langbroekerdijk is lang, maar er valt veel te zien.
Door Mieke

3 september 2017   

foto
Reactie
Bloeiende heide en springbalsemien. Ook een nog niet verlaten ooievaarsnest, kortom de natuur is volop aanwezig in deze tocht die je door een deel van de Heuvelrug voert over soms heel rustige, verscholen bospaadjes.
Door Marosa

11 juni 2015   

foto
Reactie
Heel afwisselende tocht met veel variatie qua landschap. Veel mooie landhuizen en kastelen onderweg. Voor een groot gedeelte gaat de tocht door de bossen dus ook met warm weer is dit heel goed te doen door de vele schaduw van de bomen.
Door Marjan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"