Vlinderdorp Houten

fietsroute - 41 km

De fietsroute Vlinderdorp Houten (kijk eens op de plattegrond en u ziet waarom dit dorp zo genoemd wordt) voert u over een lange fietsbrug en langs watervilla's naar de buitenzijde van de bebouwing. U rijdt door en langs veel fruitboomgaarden die in de bloesemtijd een kleurrijke aanblik vormen. Onderweg komt u langs een paar verlaten hoogstamboomgaarden.
Fietsend over de dijk langs de Lek heeft u een weids gezicht op het omringende polderlandschap en de rivier. Via het Elpad in het verdronken bos koerst u langs de Beatrixsluizen en via de Plofsluis en de nieuwe fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal gaat u richting Kasteel Heemstede.

Praktische informatie

Bij station Houten en langs de route is horeca.
Halverwege de route kunt u een heerlijke lunch gebruiken bij Restaurant Jonkheer de Ram. Zie voor openingstijden Jonkheer de Ram.
Verder vindt u onderweg banken, picknickplaatsen en rustpunten.

In deze tocht wordt , waar mogelijk, gebruik gemaakt van knooppunten.

Tip: het is de moeite waard om (bijna) aan het eind van de tocht een bezoekje te brengen aan het Fort bij Vechten.

Startpunt Vlinderdorp Houten

P Speelbos Nieuw Wulven
Binnenweg 28
3994 AN Houten

coördinaten: N52.04230 E5.18523
Met dank aan de routemaker(s) Marga Verhagen en Jan Verhagen en aan de controleur(s) Mirjam Aarsman.

5 reacties

17 juni 2023   

foto
Reactie
Heerlijk weer voor deze route. Met een lekker windje over de Lekdijk toeren en later door het weidse landschap genieten van de natuur. Even een uitstapje gemaakt om het verdronken bos te bekijken en wat foto’s te maken.
Door Matjan

15 augustus 2020   

foto
Reactie
Vlinderdorp Houten is alleen al door zijn mooie fietspaden de moeite waard. Zelfs bij het hete weer zijn vooral de dijken heel fijn. De variatie in de tocht maakt het interessant.
Door Anneke van Leusden

20 juni 2017   

foto
Reactie
Heerlijke fietstocht voor een warme dag! Langs een leuke buitenwijk van Houten, fruitboomgaarden, onder een volle kersenboom genieten van kersen, langs de uiterwaarden lekker koelte vangen en een uitstapje naar Culemborg. Schitterend!
Door Anne

30 april 2016   

foto
Reactie
Na een week vol wind en regen was het gisteren zo maar prima fietsweer! Hoe véél boomgaarden er wel niet bij Houten zijn, werd nu pas duidelijk. Want nu bijna alles in bloei staat, zie je verscholen achter heggen soms ook een zee van witte bloesem.
Door Mirjam

18 augustus 2015   

foto
Reactie
Heerlijk gefietst door en rond Houten. Veel boomgaarden, stille landweggetjes en regelmatig langs water. Wat een rust zo dichtbij de randstad. Op de foto een kunstwerk langs de route. Ook de lange dijkweg is fraai met prachtige vergezichten.
Door René en Tineke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"