Toppensnellen

wandelroute - 12 km of 18 km

Toppensnellen is een pittige maar prachtige natuurroute in een uniek stukje Nederland. Met veel klim- en daalwerk voert hij u over de Veluwezoom en langs de daarbij behorende fantastische vergezichten.
U wandelt over de Dassenberg en de Ossenberg naar het Herikhuizerveld. Van daar gaat u via de Onzalige Bossen naar de Carolinahoeve, om tenslotte weer via de andere zijde van het Herikhuizerveld terug te keren naar het startpunt.

Praktische informatie

Bent u met de auto, rij dan niet helemaal door tot Heuvenseweg 6, maar ga bij de borden P-bezoekerscentrum de parkeerplaats op. U kunt de route makkelijk bereiken per bus of per trein, vanaf Bushalte Groenestraat en vanaf station Rheden. Volg de borden 'Bezoekerscentrum Veluwezoom'.
Bij het beginpunt vindt u Bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten met een restaurant en terras,.
Onderweg vindt u horeca bij Restaurant Woodz, Paviljoen De Posbank en De Carolinahoeve. Kiosk Koepel de Kaap passeert u aan het eind van nummer 3. Deze kiosk is vanaf eind juni tot de herfstvakantie alle dagen behalve donderdag vanaf 12 uur open. Buiten deze periode geopend op za en zo (opening is weersafhankelijk).

Startpunt Toppensnellen

Bezoekerscentrum Veluwezoom
Heuvenseweg 6
6991 JE Rheden

coördinaten: N52.01600 E6.02528
Met dank aan de routemaker(s) Gert en Corrie Meurs en aan de controleur(s) Helma van Wezel.

16 reacties

31 januari 2023   

foto
Reactie
Topwandeling in prachtig gebied. Genoten van de hoogteverschillen, vergezichten, bloeiende gaspeldoorn, paarden en runderen. Heerlijk om daar te lopen!
Door Evert Jan

17 september 2021   

foto
Reactie
De vrienden van De Mooiste Routes beklommen bij ideaal weer de toppen van de Veluwezoom onder de bezielende leiding van Janneke.
Op weg naar de gastvrije Carolinahoeve kwamen we oog in oog te staan met een een pasgeboren hooglander!
Door Frits Talsma

5 mei 2021   

foto
Reactie
Fantastische wandeling. Door af en toe een buitje regen, vandaag heerlijk rustig. Door de heuvels af een toe een stevige klim. Schaapskudde, mooie bossen en heide. Veel vogels en bloeiende gaspeldoorn. Aanrader!!
Door Evert Jan

5 mei 2021   

Reactie
Met dank aan Evert Jan, deze route vandaag gelopen. Prachtig in één woord. Zo mooi dat de regen en de hagel niet eens kon deren.
Door Ad van Heuven

21 april 2019   

Reactie
Dit was een prachtige tocht, we hebben genoten en 100% onverhard, een topdag dus.
Door Ton Tuithof

3 januari 2019   

Reactie
Een topwandeling met heerlijke kuitenbijters. Prachtige paadjes door een on-Nederlands natuurgebied of beter een uniek gebied. Een goed beschreven route dus...wandelplezier.
Door Marion en Fred

28 oktober 2018   

foto
Reactie
Mooie route. Alleen voor de echte rustzoekers is het aan te raden niet in het weekend met mooi weer te gaan. Dan is het op de Posbank echt file lopen. Verderop wel rustiger. Hond kan en mag prima mee (aangelijnd).
Door Hanny

3 november 2017   

foto
Reactie
Op pad met een groep routemakers en controleurs van De Mooiste Routes. En wat hadden we een topdag. Een heerlijke wandeling die je gewoon een keer gelopen moet hebben. En dan doe je 'm vast nog een keer!
Door Janneke

28 oktober 2017   

foto
Reactie
Samen met acht wandelaars de Toppensnellen gelopen. Prachtige route. Complimenten voor de routemaker.
Door Pieter Jongkind

5 mei 2017   

foto
Reactie
Een super mooie, maar ook pittige wandeling rond de Posbank. Deze route laat je mooie stukken bos en heidevelden van de Veluwe bewandelen. 18 km genieten! Heel veel sporen van zwijnen die zich vandaag goed verscholen hielden.
Door Marion en Fred den Hertog

7 augustus 2016   

Reactie
Wat een prachtige route in een geweldige omgeving. Dit is een aanrader! En dat op een uurtje rijden van huis. Absoluut 5 sterren waard.
Door Rene en Miriam Fokke

5 augustus 2016   

foto
Reactie
Een schitterende afwisselende wandeling, heuveltje op heuveltje af in Nederland! Zelfs wild gezien midden op de dag! Het was een heel gezellige Vriendenwandeling van De Mooiste Routes!!! Dank je wel Janneke en routemakers en controleurs!!
Door Marijke Uriot-Palsgraaf

5 augustus 2016   

foto
Reactie
Wat een mooie route!!!!! Prachtige lanen en heidevelden die nu bijna volop in bloei staan. Dat je in Nederland zo moet klimmen en dalen tijdens een hele wandeling, dat komt niet veel voor. En, niet onbelangrijk, leuke horeca.
Door Mieke Timmer

10 oktober 2015   

Reactie
Geweldig mooie route, met spannender paadjes, hoog en laag, wild en vergezichten. De Carolinahoeve, een heerlijk rustpunt. Een route die in elk seizoen de moeite meer dan waard is.
Door Peter en Tineke de Graaf

20 september 2015   

foto
Reactie
Dank in het bijzonder aan Siem en de makers van deze route, maar ook aan de deelnemers. Wij hadden een heerlijke dag, lekker pittig maar erg genoten!
Door Marijke

2 augustus 2015   

Reactie
Het is mijn favoriete route die ik in voorbereiding op een vakantie in de bergen altijd wel een paar keer loop.
Door Nicolette Verdugt

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"