Keerpunt

fietsroute - 27 km

Keerpunt is een verrassende fietstocht vanaf het Drentse Spijkerboor, bijna geheel over vrijliggende fietspaden vanuit het veen naar het zand. U rijdt door de lintbebouwing in het jonge veendorp Annerveenschekanaal en het open landschap in het dal van de Hunze, ofwel Oostermoersche Vaart met de Breevenen. Daarna beklimt u de helling van de Hondsrug met zijn bossen, de hunebedden, eeuwenoude essen en brinkdorpen.

Praktische informatie

In Eext, Anloo en Annen zijn diverse horecagelegenheden.

Startpunt Keerpunt

Café 't Keerpunt
Oostermoer 1
9656 PE Spijkerboor

coördinaten: N53.07632 E6.76483
Met dank aan de routemaker(s) Adri Jager en Sytze Jager en aan de controleur(s) Jan Verhagen en Marga Verhagen.

2 reacties

12 september 2023   

foto
Reactie
Prachtig dat lange slingerende pad door de Breevennen. Het stukje langs het Annerveensche kanaal is leuk evenals de tussenstop in Anloo bij de naamgever ‘t Keerpunt van deze tocht.
Door Marosa

25 april 2020   

foto
Reactie
Mooie route door twee totaal verschillende landschapstypen: de Hondsrug enerzijds en de Hunze anderzijds. Het lange fietspad door de Breevenen was een hoogtepunt, maar de Hondsrug, met hoogteverschil, bos en hunebedden is zeker de moeite waard.
Door Aad van Dorp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"