Op naar Zandvoort!

wandelroute - 15 km of 21 km

Vanaf station Driehuis loopt u door het dorp naar het Nationaal Park Zuid-Kennemerland met zijn prachtige duinlandschappen. Er is enorm veel variatie in dit uitgestrekte bos- en duingebied: hoge duintoppen, bossen met eeuwenoude eiken en duinmeertjes. Er zijn veel onverharde paden en af en toe klimt u via eenmanszandpaadjes dwars door de duinen. Na strandpaviljoen Parnassia aan Zee wandelt u 2 kilometer langs de vloedlijn. Bij Bloemendaal aan Zee gaat u even verder op harde bodem om daarna opnieuw via duinpaadjes het duin door te steken.
Over het strand loopt u naar de boulevard van Zandvoort (ongeveer 1,5 kilometer). Door de badplaats loopt u naar station Zandvoort.

Praktische informatie

Bent u met de auto dan is er bij station Driehuis een gratis parkeerplaats. Aan het eind van de wandeling keert u dan met de trein vanuit Zandvoort terug naar Driehuis.
Kiest u voor de 15 kilometer wandeling, dan kunt u bij Bloemendaal aan Zee bij de bushalte Bloemendaal strand de bus pakken naar station Zandvoort, Overveen of Haarlem.

Pierre Driehuis in Driehuis ligt op 150 meter van de route en is geopend vanaf 11 uur. Op ma en di gesloten. Er tegenover ligt banketbakkerij Schmidt, daar kunt u ook terecht voor koffie met iets lekkers.
Na 13 kilometer komt u langs Strandpaviljoen Parnassia aan Zee, open vanaf 9 uur. Bij Bloemendaal aan Zee en in Zandvoort zijn horecagelegenheden.

Als er op het circuit van Zandvoort geracet wordt, dan kunt u last hebben van het geluid.

U wandelt ongeveer 3,5 kilometer langs het strand. Zoek een mooie dag zonder zuidenwind uit voor Op naar Zandvoort!.

Startpunt Op naar Zandvoort!

NS station Driehuis
Van den Vondellaan 100
1985 BD Driehuis

coördinaten: N52.44320 E4.63940
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Janny van Rossen.

4 reacties

7 maart 2022   

foto
Reactie
Een mooie zonnige dag, een zwakke oostenwind, en overal zingende vogels. Lekker wandelen door een prachtig landschap. Tot slot een stuk over het strand - wat wil een mens nog meer....
Door Janny van Rossen

29 juli 2019   

foto
Reactie
Fantastische route met gps gelopen, wat een geweldig duinlandschap!
Door A en A

15 februari 2019   

foto
Reactie
Wat is Park Zuid Kennemerland toch een prachtig en natuurrijk stiltegebied. Met tevens de rijkdom van fraaie uitzichten over het duingebied en de diverse duinmeren. En ter afsluiting de altijd boeiende wandeling langs zee en strand. Een aanrader!
Door Piet Laan

4 augustus 2017   

foto
Reactie
Mieke had deze wandeling op de pool gezet. Na wat spetters werd het droog, maar het bleef hard waaien. Na een mooi stuk duin kwamen we bij het strand. Daar werden we gezandstraald en we waren blij dat Mieke, na overleg de route aanpaste. Bedankt.
Door Ank de Graaff

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"