Glorie van Maarssen

wandelroute - 13 km of 20 km

Dit is een wandeling vol verrassingen. Maarssen, bekend als de grote groeigemeente achter de geluidsschermen langs de A2, herbergt oude en nieuwe schatten. Vanaf het in de jaren zestig aangelegde recreatiegebied Maarsseveense Plassen bereikt u via landweggetjes de Vecht. Daar ziet u prachtige landhuizen uit de 17e en 18e eeuw. U doorkruist een deel van het oude centrum van Maarssen. Langs tuinderijen en de Westbroekse Molen komt u in Oud-Zuilen, bij Slot Zuylen. Via het Zuilense Bos, een boomgaard, twee forten en het Gagelbos keert u terug naar de Maarsseveense Plassen.

Praktische informatie

Het startpunt is eenmaal per uur per bus bereikbaar met uitstaphalte Maarsseveense Plassen.
Tip: als u start bij TOP Slot Zuylen, Toernooiveld 1, 3611 AS Oud-Zuilen is het mogelijk om ongeveer halverwege de route bij de Pannenkoekenbakker te lunchen.
Zie voor de openingstijden De Pannekoekenbakker Maarsseveense Plassen. Onderweg komt u langs Fort aan de Klop. Ook in de dorpskern van Maarssen kunt u horeca vinden.
Daarnaast komt u onderweg regelmatig banken/picknicktafels tegen.

Startpunt Glorie van Maarssen

De Pannekoekenbakker Maarsseveense Plassen
Herenweg 53-2
3602 AN Maarssen

coördinaten: N52.14250 E5.07926
Met dank aan de routemaker(s) Mirjam Aarsman en Jos Baardemans en aan de controleur(s) Marcel Steen.

9 reacties

25 januari 2024   

Reactie
Een mooie gevarieerde route. Helaas wel wat asfalt met lange rechte wegen. De wandeling langs de Vecht was erg mooi. Maarssen is een mooi stadje met gezellige horeca.
Door Marcel Steen

1 mei 2022   

foto
Reactie
We hebben de korte route gelopen. Een prachtige route die langs mooie landgoederen en een mooi slot komt. Onderweg kwamen we langs mooie natuurgebieden (Vecht en Maarsseveense Plassen).
Door Saskia en Jan

13 augustus 2021   

Reactie
Wij liepen de lange route. Deze kent met name in het eerste deel relatief veel rechte asfaltwegen. Over het geheel genomen is het echter een afwisselende wandeling die verrassend mooie stukjes natuur en cultuur aan elkaar rijgt.
Door J.W. van den Hurk

28 december 2020   

foto
Reactie
Een leuke afwisselende tocht, met mooie natuurpaden, prachtige panden aan de Vecht en een mooie kijk op slot 'Oude Zuylen'.
Door Brigitte P.

18 oktober 2020   

foto
Reactie
Alweer zo’n prachtige wandeling. Nou dachten we het gebied te kennen, maar verbazingwekkend veel nieuwe mooie paadjes ontdekt. Prachtige vergezichten, Van Ruysdael wolken, diversiteit aan dieren en genieten langs de slingerende Vecht. Dank je wel!
Door Hans en Els

25 mei 2019   

foto
Reactie
Mooie gevarieerde wandeling, goed aangegeven. Mooist zijn de gedeeltes langs de Vecht, Slot Zuylen en de doorkijkjes naar de Maarseveense Plassen.
Door A en A

30 november 2018   

Reactie
Gevarieerde wandeling door poldergebied, langs plassen en de Vecht met z'n aardige optrekjes, mooie luchten en de laatste bladeren aan de bomen. Met gezellige groep en geweldige organisator. Hans bedankt, het smaakt naar meer.
Door Anne

25 oktober 2017   

Reactie
Deze wandeling heeft heel veel lange en rechte trajecten. In dit gebied kan het ook niet anders. Het mooiste stuk vonden wij langs de Vecht en Maarssen.
Door Else

2 januari 2016   

foto
Reactie
Het 2016 wandeljaar geopend met deze route. De dag start met wat miezerregen. Ondanks dat is het een verrassende route door polderlandschap. Dichtbij Utrecht en de drukke wegen waar je zeer weinig van mee krijgt. Voor herhaling vatbaar.
Door Marlies

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"