Oh Oh Den Haag!

19 km

Startpunt

NS station Den Haag Centraal
Kon. Julianaplein 10
2595 AA Den Haag

coördinaten: N52.08120 E4.32402

Introductie

De wandeling zoekt vooral de groene stukken van Den Haag op. Dat is niet zo moeilijk, want er is veel. Vanaf station Den Haag Centraal, aan de rand van het Haagse Bos, wandelt u over landgoederen en door parken. Waaronder landgoed Clingendael, een van de mooiste landgoederen, met een aantal bezienswaardigheden en een prachtig rododendronlaantje. Van daaruit is het een steenworp naar de Waalsdorper Vlakte. Ook komt u door een heuse paleistuin. Vooral het eind van de route gaat door de stad, door politiek Den Haag. Langs het Vredespaleis, het Binnenhof, de Ridderzaal en het Mauritshuis loopt u terug naar het station. Natuur, cultuur en geschiedenis gaan hand in hand tijdens deze wandeling.

Praktische informatie

Horeca vindt u in de hal van het Centraal Station, ook onderweg komt u regelmatig een gelegenheid tegen. Vooral op het eind, na het Vredespaleis is de keus enorm.
De theeschenkerij IJgenweis op landgoed Clingendael is geopend van eind maart t/m 1 oktober ma t/m zo 10 - 17 uur.

Onderweg komt u langs meerdere musea, onder andere het Louwman Museum, een aanrader als u van oldtimers en hun geschiedenis houdt. Ook het Mauritshuis is beslist de moeite waard.
Met dank aan de routemaker(s) Kees Bakx en aan de controleur(s) Quirine en Bruun Feijen.

10 reacties

26 augustus 2022   

Reactie
Wat een verrassend fraaie route! We zijn behoorlijk bekend in en rondom Den Haag en zagen toch onbekende paden. Veel groen, op het laatste deel wandelen door oud Den Haag.
Eigenlijk 4,5 ster gezien de stedelijke omgeving!
Door Bruun en Quirine Feijen

6 mei 2022   

Reactie
Prachtige wandeling door al het groen van Den Haag. We waanden ons vaak midden in de bossen. Ga het beleven !!!
Door Joke en Arie van’t Hoff

2 april 2021   

Reactie
Erg leuke en afwisselende route, de 19km zijn om voor je het weet.
Door Marieke Jongejan

27 januari 2021   

foto
Reactie
Erg leuke route door (voor mij) historisch gebied. Den Haag heeft veel te bieden, en de kleine stukjes Wassenaar maken het alleen maar leuker. Veel natuur, veel cultuur.
Door Aad van Dorp

16 november 2019   

foto
Reactie
Oh Oh Den Haag gelopen, Een pracht route die zowel natuur als cultuur toont. Mooie stukken door bos en duin. Spannende overgangen naar de bewoonde wereld langs hockeyvelden of een kerkhof. De Horeca bij het Scheveningse bos, een aanrader.
Door Karst Quast

21 november 2018   

foto
Reactie
Prachtige herfstwandeling door het groengebied rond Den Haag. De zon maakte er bijna een Indian Summer van. Clingendael, Meijendal, Waalsdorper vlakte, Scheveningse bos en tot slot mooi Den Haag bekend van de TV. Ida bedankt, het was een super dag.
Door Thea Ackema

2 september 2018   

foto
Reactie
Schitterende wandeling door mooie landgoederen en natuurgebieden. En in het laatste stuk ook nog door het karakteristieke oude centrum van Den Haag met alle bekende politieke gebouwen en heel veel gezellige horeca! We hebben een heerlijke dag gehad!
Door Agnes en Jan Disco

31 augustus 2018   

foto
Reactie
De groene kant overheerst in deze mooie wandeling door een Den Haag, dat niet dagelijks op TV komt. Aan het einde historische accenten: Vredespaleis, Hofvijver met het Torentje en het Binnenhof. Wij komen nog eens terug voor de stadswandeling!
Door Wiebe de Bruin

16 augustus 2018   

foto
Reactie
Wat een leuke wandeling vol variatie! Haagse Bos, het prachtige Landgoed Clingendaal, de duinen van Meijendel en nog een stukje Haagse binnenstad. Gezellig om daar te eindigen.
Door Mieke

8 april 2018   

foto
Reactie
Een prachtige wandeling door het vele moois rond de stad Den Haag. Veel afwisseling tussen landgoederen, buitenhuizen en duingebied. Maar ook de binnenstad van Den Haag komt aan bod. De leuke horecamogelijkheden maken het helemaal af. Een aanrader!
Door Henk Dijkstra

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"