Polderen rond Amsterdam

17 km

Startpunt

Eindpunt lijn 2
Geraardsbergenstraat
1066 TH Amsterdam

coördinaten: N52.34490 E4.80341

Introductie

Polderen rond Amsterdam leidt u langs de uiterste westgrens van Amsterdam. Na het oude dorpje Sloten treft u de eerste molen en het naastgelegen Kuiperijmuseum. Tijdens de wandeling langs de Ringvaart treft u molen twee, die inmiddels een leuke koffielocatie is geworden. U doorkruist de Lutkemeerpolder en de Osdorper bovenpolder om bij de derde molen te komen. Langs de Sloterplas loopt u terug naar de Plesmansingel, ooit gelegen langs tuinderbedrijven van Sloten. Via de Vrije Geer komt u terug bij het eindpunt lijn 2.

Praktische informatie

Bij het startpunt kunt u gratis parkeren in de Geraardsbergenstraat.

Na circa 2km komt u langs horeca Restaurant De Halve Maenen 2km voor het eind langs Grand Café Sloterplas, dagelijks vanaf 11 uur geopend.
De wandeling gaat grotendeels over geasfalteerde (fiets)paden maar u loopt ook door verrassende parkjes. Als het veel geregend heeft, is waterdicht schoeisel handig.
Met dank aan de routemaker(s) Desiree Geritz en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

1 reactie

11 januari 2019   

foto
Reactie
Grappige route door het verre Westen van Amsterdam. Interessant om te zien wat er van de oude polders geworden is: deels bebouwd, deels getransformeerd tot recreatiegebied en voor een klein deel in de oorspronkelijke staat gelaten. Leuk!
Door Janny van Rossen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"