Wijde Blik

15 km of 50 km

Startpunt

Raadhuis De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp

coördinaten: N52.55944 E4.84948

Introductie

Wijde Blik is een flinke poldertocht over rustige landweggetjes en fietspaden binnen de driehoek Alkmaar, Hoorn en Purmerend. Vanaf het monumentale raadhuis in het mooie dorp De Rijp, met een beschermd dorpsgezicht, fietst u via leuke dorpjes zoals Schermerhorn, Avenhorn, Berkhout en Bobeldijk naar het noordelijkste puntje, Noordermeer. Via Zuidermeer, Spierdijk en Grootschermer komt u weer terug in De Rijp.

Als er ijs ligt, worden veel van deze dorpen door schaatsliefhebbers bezocht. Bij voldoende ijs wordt er een schaatswedstrijd gereden met de naam USA-marathon. USA staat voor de dorpen Ursem, Schermerhorn en Avenhorn.

Praktische informatie

Voor de historische dorpskern van De Rijp zijn grote, gratis parkeerplaatsen.
Tegenover het startpunt ligt Restaurant Oudejans. Het is dagelijks geopend vanaf 10 uur, behalve op woensdag.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Sjaak Conijn.

4 reacties

27 mei 2023   

foto
Reactie
Wat is dit toch een heerlijke fietstocht. Met een zonnetje door de polders, langs de vaarten en door geweldige plaatsjes. Eigenlijk moet je de Rijp eerst lopend verkennen. Ook in Schermerhorn en Grootschermer is veel leuks te zien.
Door Ank de Graaff

1 juni 2020   

foto
Reactie
Een geweldig mooie fietstocht door de polder. We zagen naast haasjes, weidevogels en koeien in de pittoreske plaatsjes de mooie raadhuizen van Grootschermer en Graft. Dit moet je beslist een keer fietsen.
Door Ank de Graaff

21 augustus 2017   

foto
Reactie
Een fraaie tocht door uitgestrekte polders met soms onverwacht druk dijkverkeer. Nu eens lange lintdorpen, dan weer leuke bijna kneuterige oude stadjes. Maar altijd weer plekjes die je niet kent ook als je niet ver weg woont.
Door Hans

15 juni 2015   

foto
Reactie
Wijde blik en weide blik, ik heb ze beide gezien. Bij deze route fiets je vaak boven op de dijk die de polders beschermt en heb je een mooi uitzicht, bij helder weer kan je kilometers ver kijken.
Foto genomen op Grootweg bij Bobeldijk
Door Sjaak Conijn

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"