Heuvel en Hank

wandelroute - 14 km of 19 km

Heuvel en Hank brengt u naar grote hoogten, voor Nederlandse begrippen dan. De eerste helft van de wandeling gaat over de heuvels en door de gevarieerde bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De hoogste berg van de provincie wordt niet overgeslagen. De klimmetjes zijn echter niet steil. Onderweg zijn er verschillende plekken waar van een panoramisch uitzicht te genieten is.
De tweede helft van de route heeft een heel ander karakter. Via een moerasbos komt u in de uiterwaarden van de Nederrijn uit, de Amerongse Bovenpolder. Het nieuwe natuurgebied is ontwikkeld rond een oude rivierarm, een hank, en is een waar eldorado voor vogels. U heeft een weids uitzicht op de rivier en op het pittoreske Amerongen.
De wandeling gaat vrijwel geheel over onverharde bos- en graspaden.

Praktische informatie

Het startpunt is per bus te bereiken, uitstaphalte Amerongse Berg.

De horeca bij de start, Mas Montagne, is wo-zo geopend van 10-18 uur.
Voor een consumptie onderweg kunt u halverwege terecht bij Lorijn, waar u wo-zo vanaf 10 uur terecht kunt voor een hapje of drankje.

De wandeling is goed te combineren met een bezoek aan de tuinen en eventueel het hoofdgebouw van kasteel Amerongen. Ìn de kasteeltuin is ook het Liz Resobar gevestigd met een mooi terras.

De Amerongse Bovenpolder is van 1 oktober tot en met 31 maart niet toegankelijk. Voor die periode is er een alternatief, onderlangs en een stukje over de dijk.
Houd er rekening mee dat de uiterwaarden drassig kunnen zijn. Geschikt schoeisel is dus een vereiste om de voeten droog te houden.

Startpunt Heuvel en Hank

Mas Montagne
Veenseweg 28
3958 ET Amerongen

coördinaten: N52.00360 E5.47867
Met dank aan de routemaker(s) Jos Baardemans en aan de controleur(s) Marion den Hertog en Fred den Hertog.

8 reacties

25 oktober 2022   

foto
Reactie
De route zonder Hank (afgesloten van 1/10-1/4) gelopen en ook zonder Hank een toproute. Zeker in deze kleurige herfsttijd een absolute aanrader. Deze route laat je een aantal van de mooiste punten van Boswachterij Amerongse berg zien.
Door Marion en Fred

19 juni 2021   

foto
Reactie
Een prachtige, afwisselende en rustige route. Een echte aanrader! Een lange broek is, zeker voor het laatste deel, zeker nodig.
Door Hetty

22 april 2021   

foto
Reactie
Mooie route met verrassingen. Ik kende dit gebied al maar vond het laatste deel een leuke variatie. Het stuk op de dijk is weer een heel ander stuk natuur wat erg mooi is. Een aanrader deze route!
Door Marcel Steen

24 april 2020   

foto
Reactie
Vandaag bij mooi weer deze supermooie, gevarieerde route gelopen. Volop voorjaarsbloeiers, maar voor de meidoorn waren we te vroeg. Heerlijk rustig overal.
Door Corrie en Gert Meurs

15 mei 2019   

foto
Reactie
Met prachtig weer met vrouw deze schitterende route gelopen. Route is heel afwisselend met mooie eenmanspaadjes. In de Bovenpolder hebben we van de grasvlaktes, die volop met bloemen en de meidoorn bloeiden, volop genoten. Grote pluim Jos!
Door Fam. M.F. Sinke

1 april 2019   

foto
Reactie
Dit moet volgens ons één van de meest gevarieerde routes zijn die we in jaren gelopen hebben. Na een mooi stuk Heuvelrug loop je een vogeldomein in met talloze aangename natuurbeelden. Aan het slot nog een achttal reeën en de mooiste steltlopers.
Door Marion en Fred

29 september 2017   

foto
Reactie
Op een zonovergoten herfstdag met routemaker Jos deze afwisselende wandeling gelopen. Bos, heide, klimmetjes, vergezichten, rivierlandschap, het schilderachtige Amerongen en leuke horeca. Alle ingrediënten voor een heerlijke wandeldag.
Door Joha

11 augustus 2017   

foto
Reactie
Vandaag deze prachtige route gelopen. Veel afwisseling onderweg qua natuur. Daarnaast staat de heide nu prachtig in bloei, zowel de paarse als de witte. Genieten, voor herhaling vatbaar om nog eens te lopen. Wandelcijfer 9.2 kreeg deze route van ons !
Door Marlies

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"